Ontwerpen voor Gedragsverandering - Reint Jan Renes

Home / Top Programma / Ontwerpen voor Gedragsverandering - Reint Jan Renes

 

Top College:
Ontwerpen voor Gedragsverandering - Reint Jan Renes

Top Colleges

In de afgelopen jaren zijn talloze boeken, artikelen en beleidsrapporten verschenen over de kansen en mogelijkheden van (impliciete) beïnvloedingstechnieken, zoals gamification, neuromarketing en nudging. Technieken waarbij inzichten uit de gedragswetenschappen vaak het fundament vormen. Deze inzichten worden zodanig ingezet dat gewenst gedrag gemakkelijk, leuk of vanzelfsprekend wordt. Gedrag veranderen met hulp van inzichten uit de gedragswetenschappen kan heel effectief zijn. Maar hoe kom je nou tot de meest effectieve prikkels? En is (impliciete) gedragsbeïnvloeding altijd wenselijk? Moet het soms juist niet schuren? Hoe kies je voor de juiste strategie? 

Gedragswetenschapper Reint Jan Renes vertelt je in het topcollege, aan de hand van de gedragslenzen en het ‘Persuasive by Design’ model, meer over effectief en verantwoord orkestreren van gedragsverandering. Dit college stemt je tot nadenken en je krijgt concrete handvatten aangereikt die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Factsheet
Alle informatie op een rijtje in één PDF? Download hier de factsheet.

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Prijs De prijs voor deze training is € 1.695,-

Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Het programma bestaat uit drie dagdelen, 1 keer per 2 weken.

Aantal deelnemers 15
Startdatum

 

Nieuwe data volgen snel!

Alle dagen van 16.00-20.00 uur

Locatie Toplocatie in Utrecht
Ontwerpen voor Gedragsverandering

Wat kun je verwachten?

Dit topcollege bestaat uit drie dagdelen van ieder vier uur. Naast het college bestaat de opbouw uit inhoudelijke discussie, uitwisseling van ervaringen tussen jou en je mede-deelnemers en krijg je inhoudelijke feedback om de gedragsveranderingsstrategieën en persuasieve communicatieplannen van jouw organisatie naar een hoger plan te tillen. Je gaat concreet aan de slag met jouw gedragsvraagstuk en maakt in de colleges een aanzet tot het verder uitwerken van een veranderingsaanpak.

Dagdeel 1

In dit dagdeel maken jij en je mede-deelnemers met elkaar kennis en geeft Reint Jan een eerste inhoudelijke introductie van de laatste inzichten op het terrein van sociale psychologie van gedragsverandering. Reint Jan gaat met de deelnemers in gesprek over gedrag, communicatie en wat ons aanzet tot verandering en waar dilemma’s, weerstanden en barrieres zitten. Interactie over de inhoud staat centraal. Daarnaast ga je ook meteen praktisch aan de slag: je formuleert gedragsdoelstellingen voor je eigen casus. 

Dagdeel 2

Tijdens dit dagdeel gaat Reint Jan dieper in op de sociale psychologie van gedragsverandering en gaan jij en je mede-deelnemers via praktische voorbeelden in discussie over de do’s & don’ts van gedragsverandering. Ook ga je, aan de hand van de ‘gedragslenzen methodiek’ verder met je eigen vraagstuk. Centraal hierin staat dat je grip krijgt op de belangrijkste (sociaal psychologische) factoren die van invloed zijn op jouw gedragsvraagstuk

Dagdeel 3

In dit laatste dagdeel werk je op basis van de inzichten die je hebt verzameld tijdens de eerste twee dagdelen toe naar kansrijke oplossingsrichtingen en concrete strategieën. Je leert tijdens deze sessie vooral hoe je de vertaalslag maakt van inzichten naar concrete én haalbare oplossingen.

Top betekent

  • Docenten met dé expertise op hun vakgebied
  • Een aanvulling op je C en D diploma (beroepsniveau 4 en 5)
  • Met een kleine groep vakgenoten écht de inhoud in duiken

Jij staat voorop

  • Doordat een state-of-the-art docent intensief met je aan de slag gaat en je persoonlijk feedback krijgt.
  • Doordat de groep uit maximaal 15 deelnemers bestaat. Dat betekent volop ruimte voor jouw vragen en persoonlijke aandacht van de docent.
  • Doordat de vragen die bij jou leven, herkenbaar zijn voor jouw mede-deelnemers. Dat schept een band. Daarnaast bouw je hierdoor aan je communicatienetwerk van de toekomst.

Vervolg

Naast dit Top College bieden we je nog een serie andere topcolleges aan. Heb je meer behoefte aan het trainen van je executive skills? Bekijk dan ook eens ons aanbod onder Top Trainingen.

Certificaat

Na afronden van dit Top College ontvang je een certificaat van deelname.

Toelatingseisen

De Van der Hilst Top Colleges zijn toegankelijk voor professionals met een Van der Hilst C of D diploma (Logeion beroepsniveau 4/5 of diploma op dit niveau bij een vergelijkbaar opleidingsinstituut) én aantal jaren werkervaring als senior communicatieprofessional/(communicatie)manager. Twijfel je of je voldoet aan deze toelatingseisen? Neem dan even contact met ons op.

Schrijf je nu in!