Coachend adviseren

Home / Trainen / Coachend adviseren

 

Coachend adviseren

Persoonlijke Effectiviteit

Het communicatief vermogen van een organisatie is een zeer belangrijke succesfactor. Daarom wordt er een flink appèl gedaan op ontwikkeling van het communicatief vermogen van medewerkers, managers, projectleiders etc. Communicatie professionals kunnen op veel manieren bijdragen aan het ontwikkelen van dat communicatief vermogen. Bijvoorbeeld door trainingen en workshops te organiseren, toolkits te maken en ook door meer coachend te gaan adviseren. Dat wil zeggen: enerzijds richtlijnen en kaders aangeven en anderzijds de ander begeleiden, helpen en ruimte geven om (binnen de aangereikte kaders) zelf de juiste oplossingen te ontdekken.

Factsheet
Alle informatie op een rijtje in één PDF? Download hier de factsheet.

 

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Prijs De prijs voor deze training is € 1.695,-

Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Aantal deelnemers 12
Startdatum

2021

Training
28 oktober (dag 1)  
7  december (dag 2)
Tijden: 09.00-16.30 uur 

2022

Training
20 april (dag 1)
19 mei (dag 2)
Tijden: 09.00-16.30 uur 

Training
14 oktober (dag 1)
11 november (dag 2)
Tijden: 09.00-16.30 uur 

 

 

 

Locatie In het midden van het land
Coachend adviseren

Wat leer je
In deze training krijg je de tools aangereikt om de coachende adviesstijl succesvol toe te kunnen passen. Je leert:

  • Via welke fasen een gedragsverandering /ontwikkeling plaatsvindt en wat jou als coachend adviseur in elke fase te doen staat.
  • Je coachende rol vorm te geven door gebruik te maken van gesprekstechnieken die de ontwikkeling van collega’s en directe stakeholders op het gebied van communicatie in gang zet.
  • Hoe je in positie kunt komen als coachend adviseur en dus je ‘bemoeienis met de ontwikkeling van de ander’ te legitimeren op een positieve manier.
  • Op je handen te zitten met als doel de ander aan het denken te zetten en in actie te krijgen.
  • Je coaching doelgericht en gestructureerd aan te pakken.

Hoe leer je dit
In deze training gaat het vooral om doen! Je oefent met realistische praktijksituaties. Met elkaar, met de trainer en met een trainingsacteur. Je oefent met coachende adviesstijlen en je ervaart zelf hoe het is om op een coachende manier geholpen te worden met een vraagstuk. Theorie ontvang je in de vorm van praktische hand-outs. 

Tussen de eerste en tweede dag kun je met de kennis van dag 1 volop experimenteren in je eigen praktijk. Je ervaringen neem je weer mee naar dag 2.

Resultaat
Na de training beschik je over de tools om met een coachende adviesstijl je klanten te helpen waardoor jouw klanten meer zelfsturend worden op communicatief vlak.

Voor wie?
Je hebt al eerder eens een (basis) training adviseren gevolgd. Je kent dus een aantal belangrijke ‘basis’ adviesvaardigheden. Als professional zet je die ook bewust en regelmatig in. Je hebt de behoefte om als adviseur het eigenaarschap meer bij de ander te laten en een appèl te doen op het leervermogen van de ander. Daarom wil je nu je coachende adviesstijl verder ontwikkelen.

Herken je je hierin? Dan ben je van harte welkom in deze leuke en effectieve training.

Incompany
Wil je samen met je collegas de training Coachend Adviseren volgen? Op het moment dat het jullie uitkomt? Dat kan. Verschillende organisaties gingen je voor. We maken hiervoor graag een programma op maat voor jou en je collegas.

Meer weten?
Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op via 033 450 5000 of stuur een mail naar info@hilst.nl.

Schrijf je nu in!