Crossmediaal schrijven

Home / Trainen / Crossmediaal schrijven

 

Crossmediaal schrijven

Effectieve Bedrijfscommunicatie, Online training

Je schrijft voor de website, Facebook, Instagram, LinkedIn, de digitale nieuwsbrief en een papieren magazine. En je wilt met al die kanalen jouw merk versterken. Maar hoe knoop je nu alles goed aan elkaar? Hoe zorg je ervoor dat de lezer maar blijft doorlezen? Dat doe je door storytelling en crossmediaal schrijven. Deze training is voor professionals die veel schrijven. En die het leuk vinden om concreet aan de slag te gaan met het maken van crossmediale content.

Deze eendaagse training kun je ook geheel online volgen. Bij de startdatum kun je zien of de training klassikaal of online plaatsvindt.

 

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Prijs De prijs voor deze training is € 625,00

Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.
Aantal deelnemers 12
Startdatum

2022

10 maart (Utrecht)

8 september (Utrecht)

Tijden: 10.00-16.00 uur

Locatie Aristo meeting center
Utrecht Lunetten
Van der Hilst training crossmediaal schrijven

Hoe ga je leren?

Je kunt de training Crossmediaal in twee vormen volgen:

  1. Klassikaal: Leervorm waarbij je thuis materialen bestudeert, individuele opdrachten voorbereidt en deelneemt aan het groepsleren tijdens een fysieke bijeenkomst van één hele dag. Maak gebruik van de factsheet Crossmediaal schrijven klassikaal voor meer informatie.
  2. Online: Leervorm waarbij je thuis materialen bestudeert, individuele opdrachten voorbereidt en deelneemt aan een online-groepsbijeenkomst in een virtueel klaslokaal. Tijdens deze online trainingsbijeenkomst wisselt de trainer theorie af met interactieve werkvormen en (groeps)opdrachten. Maak gebruik van de factsheet Crossmediaal schrijven-online voor meer informatie.

Creatief schrijven voor alle kanalen

Na deze training stel jij jezelf altijd de volgende vraag: welk verhaal vertel je op welk kanaal en op welke manier? Het schrijven van een creatieve tekst is een uitdaging. Juist in deze tijd, waarin er zo veel aangeboden wordt. Het publiceren van alleen een persbericht op je site is niet meer voldoende.

In deze training leer je het volgende:
Wat kun je doen om meer aandacht te krijgen voor je product, dienst of organisatie? In deze schrijftraining gaan we aan de slag met storytelling:

  • Je leert op een nieuwe manier naar je onderwerp kijken.
  • Je kiest heel bewust voor een creatieve insteek.

Weet je welke verhalen je wilt vertellen? Dan knopen we alle kanalen aan elkaar: crossmediaal schrijven:

  • Hoe schrijf je een pakkende titel, oneliner en lead?
  • Hoe schrijf je korte berichten voor social media?
  • Op welke manieren link je door: allerlei praktische ideeën.

Hoe ga je Leren?
In deze training leer je als volgt effectief crossmediaal schrijven:

Persoonlijke voorbereiding
Je levert vooraf je leerdoelen en 3 eigen teksten bij de trainer aan. Het kan zo zijn dat je je eigen teksten terugziet in het programma. Je ontvangt alle teksten en een samenvatting van de training. Handig om na te lezen!

Oefenen
Deze schrijftraining geeft je een rugzak vol ideeën. Je oefent ook veel. Met teksten uit de groep, met casussen uit de praktijk. De vraag is steeds: hoe kun je deze inhoud aanbieden? Hoe verleid je je lezer om verder te lezen? En welke schrijftechnieken zet je dan in?

Resultaat: je bent creatiever dan je dacht!
Na de training kijk je op een nieuwe manier naar tekst. Je denkt kritisch na over je onderwerp en de insteek van je verhaal. Geen saaie, lange nieuwsberichten meer. Maar prikkelende, creatieve artikelen en een reeks aan social berichten. Je hebt zo veel ideeën, je kunt direct aan de slag.

Schrijf je nu in!