Train de trainer: trainingen ontwerpen

Home / Trainen / Train de trainer: trainingen ontwerpen

 

Train de trainer: trainingen ontwerpen

Trainen en Procesbegeleiding

De trainingsvraag is helder, de doelen zijn gesteld en het is aan jou om een aantrekkelijk programma te maken waarmee de doelen gerealiseerd worden. Een goede voorbereiding is 80% van het succes!

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Prijs € 1.250
Aantal deelnemers 10
Startdatum
Locatie Woudschoten Conferentiecentrum Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
T 0343 492 492
Train de trainer trainingen ontwerpen

Om een training te maken waarin de gestelde doelen bereikt worden, is het belangrijk om goede keuzes te maken tijdens het ontwerpen van de training. Hoe ga je zorgen dat je deelnemers gemotiveerd raken voor de verandering die de training beoogt? Welke theorie helpt om die ontwikkeling te ondersteunen en te onderbouwen? Met welke opdrachten, oefeningen en voorbeelden zorg je dat iedereen leert en het ook nog eens beklijft? Wat helpt je om deelnemers het geleerde in de praktijk te brengen? En hoe combineer je alle onderdelen tot een aantrekkelijk programma met maximaal rendement? Daarover gaat deze train-de-trainer.

Wat ga je leren?
In deze training leer je:

  • De trainingsdoelen te vertalen naar voordelen voor de deelnemer. Wat schiet hij of zij ermee op? Voor welk probleem dat zij (gaan) ervaren is deze training een oplossing? Voor welke uitdaging een hulpmiddel?
  • De theorie op maat te maken voor de training en je leert hoe je de theorie in de training kunt verwerken.
  • Hoe je deelnemers met verschillende leerstijlen bedient met je aanbod en hoe je de gewenste ontwikkeling vanuit verschillende invalshoeken in gang zet .
  • Een logische opbouw te maken en een realistische tijdsplanning.
  • Rekening te houden met mogelijke weerstand en hoe daar met je programma op in te spelen.

Hoe ga je leren?
Je gaat leren door het te doen. Met jouw eigen casus (fictief of echt, afhankelijk van jouw situatie op dit moment) als werkdocument, ga je telkens de input die je krijgt van de trainer verwerken in jouw trainingsprogramma. Aan het einde van de training heb je dan ook een compleet trainingsprogramma waar je in de praktijk mee aan de slag kunt.

Persoonlijke voorbereiding
Voorafgaand aan de training krijg je een intake en de opdracht om een concrete trainingscasus klaar te hebben die je mee kunt nemen naar de training.

Opbouw
De training beslaat 2 losse dagen. Tussen de 2 trainingsdagen in krijg je een ontwerpopdracht die je tijdens de 2edag gaat uitproberen en evalueren.

Resultaat
Na afloop van de training:

  • Weet je wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een effectieve training.
  • Heb je deze kennis toegepast op een eigen ontwerp waarmee je concreet aan de slag kunt in jouw werkpraktijk.
  • Heb je een realistisch beeld van wat je met een training kunt bereiken en wat niet.

Maak gebruik van de download voor meer informatie. Of neem contact met ons op via 033-4505000.

Schrijf je nu in!