Train de trainer: werkvormen

Home / Trainen / Train de trainer: werkvormen

 

Train de trainer: werkvormen

Trainen en Procesbegeleiding

In deze training Train de Trainer leer je effectieve werkvormen te gebruiken. Werkvormen waardoor deelnemers na jouw training hun mondelinge communicatie ook echt verbeteren. Werkvormen die gericht zijn op het doen én daarop te reflecteren. Oefenen dus. Dat vraagt van jou als trainer het kiezen van de juiste oefeningen en vaardigheid in het begeleiden daarvan. Dat is wat je leert in deze training.

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Prijs De prijs voor deze training is € 1.250,-

Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Aantal deelnemers 10
Startdatum 20 september
& 3 oktober 2018
Locatie Woudschoten Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
T 0343 492 492
Train de trainer: werkvormen

Wat ga je leren?

  • Je leert 10 verschillende werkvormen om mondelinge communicatieve vaardigheden te trainen. Van een laagdrempelige Carrousel tot de relatief moeilijke praktijksimulatie (in de volksmond het rollenspel).
  • Je leert hoe je een actief en positief leerklimaat schept.
  • Hoe je mensen aan het oefenen krijgt.
  • Je leert verschillende werkvormen te begeleiden en de daarbij horende rol als trainer in te nemen.
  • Je leert de oefeningen in te leiden, de feedback te organiseren en na te bespreken, zo wordt er ook echt geleerd van het oefenen.
  • Je leert hoe je jouw inhoud aanbiedt in verschillende werkvormen.

Hoe ga je leren?
Door vooral te doen! Je ervaart eerst als deelnemer de werkvorm. Terwijl je oefent in een communicatieve vaardigheid die je als trainer ook nodig hebt. Denk aan bijvoorbeeld constructieve feedback geven, positief doelen formuleren of een werkvorm introduceren.

Dan bespreken we de werkvorm na op meerdere niveaus. Vervolgens koppel je je eigen trainingsinhoud aan de werkvorm, stap je in de rol van trainer en zet je je collega-deelnemers aan het oefenen. Je krijgt feedback op de sterke punten in je begeleiding en hoe je het nog leerzamer maakt voor je deelnemers.

De training duurt 2 hele dagen met een periode ertussen waarin je een praktijkopdracht uitvoert. Voorafgaand aan de training krijg je een intake en een voorbereidingsopdracht, waarmee we jouw praktijk de training in halen.

Theorie
Bij deze training krijg je een handleiding met een beschrijving van alle werkvormen en hun toepassing.

Individueel gesprek
Na de training ben je welkom voor een individueel gesprek met de trainer. De trainer zal je vraag verkennen en verdiepen. Je gaat weg met concrete things to do.

Resultaat
Na afloop van de training:

  • Heb je zicht op en geoefend met verschillende werkvormen waarmee je vaardigheden en deelvaardigheden kunt trainen.
  • Ben je in staat om verschillende werkvormen te begeleiden en ben je bewust van welke keuzes je daarin als trainer kunt maken.
  • Heb je zicht op hoe je je invloed als trainer uitoefent op een actief en positief leerklimaat.

Voor wie?
Je wilt (betere) trainingen geven.

Je zet nu al regelmatig oefeningen in maar het levert nog niet op wat je voor ogen hebt. Je voelt nog wat schroom om de actie en oefening in te gaan. Je merkt dat je deelnemers wel willen praten maar niet willen oefenen. Je twijfelt over op welke manier je wilt oefenen en of je het gestructureerd genoeg kunt begeleiden. Herken je een of meer van deze dingen? Dan is deze training echt iets voor jou!

Maak gebruik van de download voor meer informatie.

Meer weten?
Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op via 033 450 5000 of stuur een mail naar info@hilst.nl

Schrijf je nu in!