Zakelijk tekenen

Home / Trainen / Zakelijk tekenen

 

Zakelijk tekenen

Effectieve Bedrijfscommunicatie

Met de training Zakelijk Tekenen leer je hoe je tekeningen gebruikt in je zakelijke communicatie. Denk niet, ik kan niet tekenen! Iedereen kan met een aantal goede basistechnieken leren tekenen. Je zult versteld staan van wat je kan! Plus je hoeft nooit meer op Google te zoeken naar de juiste afbeelding, die maak jezelf!

Factsheet
Alle informatie op een rijtje in één PDF? Download hier de factsheet.

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Prijs De prijs voor deze training is € 595,-

Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Aantal deelnemers 8
Startdatum

27 oktober & 17 november 2020

Tijden: 13.00-17.00 uur

Locatie Van der Hilst Communicatie
Maanlander 47
3824 MN Amersfoort
Zakelijk tekenen

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden is een bekend gezegde. Visualiseren zorgt ervoor dat je beter luistert naar elkaar, verwachtingen onderling afstemt en de missie of visie in een snelle pitch op papier zet. Met je eigen gemaakte afbeeldingen maak je voor de organisatie herkenbare iconen. Die herkenbaarheid maakt dat je ook makkelijker en sneller samenwerkt. Visuals helpen de boodschap beter te interpreteren, informatie sneller te verwerken en het blijft beter hangen.

Wat je leert:
Eerst leren we je iets af. Je maakt je niet meer druk om wat anderen van je tekening vinden. We beginnen met het standpunt dat iedereen kan tekenen. Je kunt prima een rondje, rechthoek of vierkant tekenen.

Dan bouwen we aan vertrouwen
We bouwen aan je vertrouwen. We leren je rondjes en driehoeken te herkennen in fotos. We maken van een driehoek een theekan of een fiets. Krijg je dat voor elkaar dan gaan we een stapje verder. Voor je het weet teken je een ijsbeer. Of wat dacht je van conceptuele plaatjes zoals stip aan de horizonde uitdagingmijlpalen’ of doelen.

De laatste stap
Je leert beelden te kiezen bij je verhaal. Plus je leert denken in metaforen en iconen.

Ik kan tekenen

Dat leren we je zo: 
Je leert in 4 uur tekenen vanuit je eigen handschrift en karakter. Met een beetje lef en durf leer je hoe je ideeën omzet in visual notes. De trainer leert je met handige voorbeelden en tips hoe je een eigen stijl ontwikkelt, met iconen en metaforen om je verhaal meer kracht bij te zetten. Na twee weken is er een terugkommoment. Neem je gemaakte werk mee en we kijken waar het nog beter of scherper kan. En we delen ervaringen met elkaar.

Resultaat
Na afloop:

  • Zeg je nooit meer ik kan niet tekenen
  • Kun je mensen, beroepen, situaties, metaforen, bullets en kaders (frames) tekenen
  • Heb je de basis van handlettering onder knie
  • Hoef je nooit meer op Google te zoeken naar de juiste afbeelding, die maak je zelf!

Voor wie?
Voor iedereen die regelmatig presenteert, teams traint of modereert en die visueel (en daarmee effectiever) communiceert of van plan is dat vaker te gaan doen. Ervaring met tekenen is niet nodig!

Schrijf je nu in!