Zoekmachine adverteren: SEA Basis

Home / Trainen / Zoekmachine adverteren: SEA Basis

 

Zoekmachine adverteren: SEA Basis

Effectieve Bedrijfscommunicatie

SEA betekent Search Engine Advertising. Deze training geeft je praktisch inzicht in het verhogen van de zichtbaarheid én vindbaarheid van je website via zoekmachine-adverteren met Google Adwords. Concreet wordt duidelijk hoe je een campagne kunt starten en kunt optimaliseren, om zo effectief online klanten te bereiken.

Factsheet
Alle informatie op een rijtje in één PDF? Download hier de factsheet

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Prijs € 375,-

Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Aantal deelnemers 14
Startdatum

12 december 2018

Locatie Van der Hilst Communicatie
Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

Je wilt het (online) marketingbudget van je organisatie zo effectief mogelijk inzetten. Hiervoor heb je kennis van Search Engine Advertising nodig.

In deze training leer je het volgende:

  • Je verkrijgt kennis over de diverse advertentiemogelijkheden in Google en leert wanneer je welke variant het beste kunt inzetten.
  • Je verkrijgt inzicht in de werking van het adverteren op Google en het biedsysteem.
  • Je verkrijgt inzicht in de basisopzet van Google Adwords, zodat je zelf Google Adwords accounts kunt opzetten en inrichten.
  • Je verkrijgt inzicht in het selecteren van de juiste zoekwoorden en het implementeren ervan per campagne en/of advertentiegroep.
  • Je weet waaraan een goede advertentietekst moet voldoen om relevant te zijn voor jouw doelgroep.

LET OP:
Adwords is een ingewikkeld programma met uitgebreide mogelijkheden. Dit is geen training waarin alle technische functionaliteit van Adwords in detail aan bod komt. Je leert alleen de basisfuncties. Focus ligt vooral in het hoe en waarom van betaalde zoekmachine-optimalisatie en hoe je de juiste doelgroep bereikt met welke boodschap, zodat je een goede gesprekspartner bent voor externe online marketingbureaus en je deze goed kunt aansturen.

Hoe ga je leren?
In deze training, zoekmachine-adverteren: SEA basis, ga je na een theoretische uitleg aan de slag met het opzetten van een online advertentiecampagne. Door middel van individuele oefeningen en een groepsopdracht leer je hoe je een campagne structureert. Hoe stel  je de juiste zoekwoorden in? Hoe zet je het budget zo effectief mogelijk in. Je oefent met het schrijven van effectieve advertentieteksten en maakt kennis met tools om dit te testen. Aan het einde van de training presenteer je met je groep je campagne waarna we die evalueren.

Resultaat
Na afloop van deze training:

  • Weet je welke advertentiemogelijkheden er zijn binnen zoekmachines.
  • Kun je beoordelen of een advertentietekst relevant is voor jouw doelgroep.
  • Weet je hoe je deze advertentiemogelijkheden effectief kunt inzetten en monitoren.

 

Schrijf je nu in!