Betteke van Ruler
Mar 12, 2024
Betteke van Ruler schreef speciaal voor het 50-jarig jubileum van Van der Hilst een essay over beroepstrots. Betteke mist die trots namelijk wel eens bij communicatieprofessionals: ‘We zouden trotser mogen zijn op ons mooie vak.’ 

In gesprek gaan met experts waaronder Betteke van Ruler over beroepstrots? Kom dan naar onze kennissessie op 22 mei: de kracht van Trots!. Inschrijven en meer lezen over de kennissessie doe je hier.

Schrijf je in

Wanneer voelde jij je op je werk voor het laatst zo trots als een pauw? Beroepstrots. Tja,Essay Beroepstrots- Betteke van Ruler maart 2024 wat is dat eigenlijk? De Griekse filosoof Aristoteles zei: wie trots is, doet grootse dingen, verricht zaken van belang. Er loopt allerlei onderzoek naar beroepstrots. Benieuwd naar welke criteria bepalen of je beroepstrots ervaart? En wat kwaliteitsnormen met beroepstrots te maken hebben? Lees het essay Beroepstrots van Betteke van Ruler.  

Betteke en Van der Hilst
Het gedachtengoed van Betteke heeft door de jaren heen de programma’s van Van der Hilst sterk beïnvloed. Betteke volgde in 1981-1982 de opleiding Public Relations bij de grondlegger van ons bedrijf Henk van der Hilst. Maar de meeste deelnemers kennen haar als communicatiewetenschapper, docent of auteur van boeken die in al onze opleidingen wel een keer aan bod komen van Communicatiemanagement (1996) tot het herziene Strategisch Communicatieframe II (2023). Betteke en Van der Hilst vinden elkaar in een belangrijke gezamenlijke drijfveer om de communicatieprofessional een stap verder te helpen in zijn/haar loopbaan want: de communicatieprofessional is onmisbaar!

Betteke blijft ons uitdagen
We werken als communicatieprofessionals elke dag knetterhard aan onze beroepsidentiteit. Dat merken we in de vele gesprekken met vakgenoten en de mooie casussen die we voorbij zien komen in onze opleidingen, bij de beroepsvereniging Logeion en bij onze vele samenwerkingspartners. Bij Van der Hilst werken we iedere dag aan het professionaliseren van communicatieprofessionals. We trainen ze, we leiden ze op, we coachen ze en we inspireren communicatieprofessionals via kennis- en inspiratiesessies. Maar over beroepsidentiteit en beroepstrots moeten we bescheiden zijn. Die worden niet door ons bepaald. Het gesprek hierover faciliteren past ons wel. Vandaar dat we zo trots zijn dat Betteke van Ruler speciaal voor ons jubileum dit essay schreef. Wil jij ook jouw mening delen? En hierover in gesprek gaan met experts waaronder Betteke van Ruler? Kom dan naar onze kennissessie op 22 mei: de kracht van Trots!. Inschrijven en meer lezen over deze kennissessie doe je hier.

Schrijf je in

Betteke van Ruler

Betteke van Ruler, auteur van veel boeken over het communicatievak en mede-eigenaar van de Van Ruler Academy.

Inspirende nieuws & blogposts

Echt naar elkaar luisteren is bij veel organisaties niet vanzelfsprekend

May 14, 2024
‘Van der Hilst-docent én communicatieprofessional Lisa Kortekaas: ‘Echt naar elkaar luisteren, is bij veel organisaties niet vanzelfsprekend. Dat is..
Lees verder

Grote woorden in de #MeToo-discussie?

Mar 13, 2024
In reactie op maatschappelijke bewegingen zoals #MeToo doen organisaties pogingen om grensoverschrijdend gedrag en sociale veiligheid aan te pakken...
Lees verder

Essay en kennissessie Beroepstrots Betteke van Ruler

Mar 12, 2024
Betteke van Ruler schreef speciaal voor het 50-jarig jubileum van Van der Hilst een essay over beroepstrots. Betteke mist die trots namelijk wel eens..
Lees verder

Communicatiever worden als professional, als team of als organisatie?

Neem dan gerust contact met ons op. Leuk zelfs! Nadia, Barbara, Danet en Camila beantwoorden graag jouw vragen of brengen je in contact met een collega die je verder kan helpen. Gebruik het contactformulier, mail ons op info@hilst.nl of bel 033-450 5000