Incompany inspiratie

Elk maatwerk ontwikkeltraject is uniek. We hebben jarenlang ervaring in het samen met de opdrachtgever ontwerpen van deze trajecten. Hieronder een selectie. 

Teamoptimalisatie

Je ziet hoe snel de maatschappij verandert en wat dat voor de communicatie van jouw organisatie betekent. Jouw communicatieteam functioneert best goed maar je kijkt toch op tegen communicatieteams in andere organisaties. Je vraagt je af of jouw team wel state of the art is, voldoende opgewassen is voor de ambities van de organisatie.
Jij wilt jouw team ook naar een excellent niveau begeleiden. Dat kan! En Van der Hilst helpt jullie daar graag bij.

Ontwikkelassessment

Hoe fijn is het als communicatieprofessionals weten wat hun échte talenten zijn en waar zij zich in kunnen ontwikkelen. Als er een match is tussen talenten en het werk, dan voelt zo’n communicatiefunctie als een goed passende jas. Bij Van der Hilst doen we geregeld ontwikkelassessments en werken hiervoor met een eigen instrument CommPas. Dat maakt snel zichtbaar wat medewerkers makkelijk en met plezier kunnen ontwikkelen. Ook mogelijke carrière stappen worden duidelijk. Wij helpen communicatieprofessionals daarin graag op weg!

Training op maat

Met al je collega’s dezelfde communicatietraining volgen: hoe leuk en vooral effectief is dat! Een door ons ontwikkelde incompany training voor jou en je collega’s is helemaal toegespitst op jullie vraag en behoefte. Beter leren schrijven of met meer impact adviseren? Met elkaar werken aan jullie crisiscommunicatieaanpak of mediabeleid? Of het opzetten van een Messagehouse? Eendaags of meerdaags? Bij jullie op kantoor of op een fijne locatie in de buurt? We vinden niets zo leuk om samen met jullie de beste training te ontwikkelen. Van der Hilst beschikt over ervaren trainers met uiteenlopende specialismen. We hebben altijd een passende aanpak en trainer voor jullie vraag!

Professioneel samenwerken

Een succesvol communicatieteam heb je niet zomaar. Taken, doelen, prioriteiten en kwaliteiten moeten duidelijk zijn. En verwachtingen moet je af en toe naar elkaar uitspreken. Als dat lukt, werk je als communicatiecollega’s met meer plezier en effectief samen. Klinkt makkelijk. Maar is best pittig. Geen probleem: enthousiaste en ervaren procesbegeleiders van Van der Hilst helpen jou en je communicatiecollega’s graag op weg.

Opleiding op maat

Van der Hilst heeft een scala aan ontwikkelmogelijkheden in het open aanbod. Jij en je communicatiecollega’s kennen ons vast en zeker van onze beroepsopleidingen op Van der Hilst A, B, C en D niveau. Zo’n opleiding kun je ook samen met je collega’s of een aantal communicatieprofessionals uit je netwerk volgen. Om bepaalde accenten aan te brengen, specifieke lesonderwerpen in te brengen of omdat het gewoonweg handiger of leuker is om dit op een vaste locatie in de buurt van je werk te doen. Van der Hilst ontwikkelt al bijna 50 jaar incompany opleidingen op verschillende niveaus, met veel plezier, volledig op maat.

Strategie en visie

Jouw organisatie verandert voortdurend. Net als de omgeving waarin jouw organisatie zich bevindt. Wil je het goed doen, dan verander je als communicatieafdeling mee. En dat heeft consequenties voor alles wat daaruit voortkomt. Maar als de communicatievisie anders moet en er een nieuwe of aangepaste communicatiestrategie ontwikkeld wordt ontstaat een spannend proces dat vaak niet vanzelf gaat: communicatiefuncties, rollen veranderen en taken verschuiven. Van der Hilst beschikt over adviseurs op senior- en managementniveau die jullie hierbij kunnen begeleiden, inspireren en ondersteunen.

Het proces in 5 stappen

1. Intakegesprek

Samen met jou als opdrachtgever verkennen we de exacte uitdaging van jou en je collega’s. We kijken naar jullie praktijk, jullie werkwijze, jullie uitdagingen en ervaringen en jullie precieze (leer)behoeftes. Ook bespreken we met elkaar wat de aanwezige investeringsruimte in tijd en geld is. Het intakegesprek kan live, online of telefonisch.

2. De offerte

Na het intakegesprek ontvang je van ons een uitgebreide offerte met daarin een volledig op maat gemaakte programmaopzet. Hierna is er natuurlijk nog ruimte om vragen aan ons te stellen. Graag zelfs!

3. Uitwerken programmaopzet

Gaan we voor jullie aan de slag dan werken we samen met jou de programma-opzet verder uit. Deelnemers ontvangen van ons een uitnodiging met daarin een uitgebreid programma en een persoonlijk intakeformulier. Dit zorgt ervoor dat we nog scherper krijgen wat de precieze leerwensen van de deelnemers zijn, welke voorkennis en ervaring zij hebben en tegen welke praktijksituaties zij aanlopen. Aan de hand van deze input maken wij het op maat gemaakte programma, in overleg met jou, definitief.

4. De uitvoering

De uitvoering vindt natuurlijk in overleg met jou en je collega’s plaats. Beschikken jullie over een goede ruimte dan kan het programma prima bij jullie ‘in huis’ plaatsvinden. Liever een plek op een externe locatie? Ook dat kan. In overleg organiseren we dat graag voor jullie.

5. De evaluatie

Wij ronden al onze incompany trajecten af met een evaluatie. We vragen altijd wat deelnemers van ons incompany programma vonden, wat zij hebben geleerd en welke behoeftes deelnemers hebben voor verdere ontwikkeling. Na afronding van het totale programma volgt een evaluatiegesprek met jou als opdrachtgever (en bij voorkeur enkele deelnemers). Samen kijken we of alle leerdoelen zijn behaald en of eventueel een follow-up wenselijk is.

Uitgelichte klantervaringen

Veelgestelde vragen over ons incompany aanbod

We leggen je graag uit hoe een maatwerk incompanytraject werkt en wat de voordelen daarvan zijn voor jou en je organisatie. Bel ons of neem contact met ons op bij vragen en/of opmerkingen via de chatfunctie of onderstaand aanvraagformulier. Lees hier de meest gestelde vragen over onze incompany aanbod.

Wat zijn de voordelen van een incompany-programma?
We maken we een passend programma specifiek gericht op jullie hulpvraag en jullie werkpraktijk. De trainer(s), docent(en) of coaches die we inschakelen voor jullie kunnen we nog meer afstemmen op jullie organisatie en de hulpvraag. Er kan een mix gemaakt worden van diverse ontwikkelvormen (trainen, opleiden en coachen).
Hoe gaat een incompanytraject in zijn werk?
Een incompanytraject is altijd een maatwerkprogramma en hierdoor is er dus geen vast programma beschikbaar. We houden wel altijd deze 5 stappen aan. . Ben je op zoek naar meer inzicht in de mogelijkheden kijk bij onze Incompany inspiratie, lees onze klantcases maar neem vooral contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.
Wat kost een incompany maatwerktraject?
Wat de kosten van een incompanytraject zijn, is volledig afhankelijk van de ontwikkelvraag. Is er bijvoorbeeld behoefte aan het behalen van een certificaat? Of is er de wens om met een trainingsacteur te werken. Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de kosten van een incompany training. Daarnaast spelen deze factoren ook een rol:duur van het traject, complexiteit van het desbetreffende onderwerp, geschooldheid van de nodige opleiders, hoeveelheid experts die we inschakelen, hoeveelheid deelnemers, eigen locatie of externe locatie. Uiteraard kunnen we ook jullie budget als uitgangspunt nemen voor het uitwerken van een vrijblijvende offerte. We verzorgen zowel korte als langere incompanytrajecten. Ook is het mogelijk om een langer traject in delen op te breken en zo kosten over diverse momenten in het jaar te verdelen.
Voor welke klanten heeft Van der Hilst incompany programma’s gemaakt?
Van der Hilst bestaat al sinds 1974 en is altijd in handen geweest van vakprofessionals met kennis over én liefde voor goede communicatie. Hierdoor hebben we al vele mooie maatwerkprogramma’s mogen samenstellen samen met onze klanten. Deze variëren van kleine organisaties tot grote organisaties en van non-profit tot profitsector. Denk hierbij aan o.a. de NS, de Politie, diverse divisies van de Rijksoverheid zoals het ministerie van VWS, zorgorganisaties zoals de Treant zorggroep, diverse gemeente waaronder bijvoorbeeld de Gemeente Leiden, het RIVM en onderwijsinstellingen zoals de TU Delft. Door ons uitgebreide netwerk van specialisten in het communicatievak en onze jarenlange ervaring verrast een hulpvraag ons niet snel.
Is degene die de intake doet, ook degene die de uitvoering van het programma doet?
Dat kan maar is niet altijd het geval. We koppelen je voor het intakegesprek vaak aan de expert die het meeste ervaring heeft met jouw type hulpvraag of die snel kan reageren. Maar soms wordt tijdens het intakegesprek en de offertefase duidelijk dat een andere vakexpert beter aansluit bij jullie hulpvraag. Uiteraard zorgen we altijd voor een goede overdracht indien dit het geval is. Ook zorgen we voor 1 vast contactpersoon die de kwaliteit bewaakt indien jullie traject vraagt om meerdere experts, trainers, coaches of acteurs. Zoals je bij een maatwerktraject mag verwachten gaat dit uiteraard altijd in overleg met de opdrachtgever.

Doe een aanvraag

www.hilst.nl