Praktische informatie

De Van der Hilst Masterclass Digitale Communicatie is voor communicatieprofessionals die hun bestaande vakkennis willen uitbreiden met de nieuwste kennis over digitale online communicatie. We plannen op dit moment nieuwe data voor deze training. Heb je interesse om deel te nemen? Stuur een e-mail naar info@hilst.nl

Startdatum Locatie Opmerkingen
Datum volgt


Deelnemers 15
Lesdagen 3 dagen
Tijden 09.30-16.00 uur
Studieduur 3 dagen
Studiebelasting n.v.t.
Kosten € 2.250,- *
* Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Programma

Deze masterclass bestaat uit 3 bijeenkomsten met wisselende docenten.

Bijeenkomst 1: Trends | Trendmatrix | Crossmediale communicatiestrategie en -aanpak | checklist | social media
De digitalisering heeft impact op ons leven, dat van onze stakeholders en op de maatschappij. In deze bijeenkomst krijg je in vogelvlucht een goed beeld over de ontwikkelingen en trends op het vlak van digitale communicatie. We gaan in op het ontwikkelen van een digitale strategie, wat betekent dat en hoe pak je dat aan?
Met een communicatiestrategie wil je bepaalde communicatiedoelen realiseren. Bij het ontwikkelen van een onlinestrategie kunnen we niet om (social) media heen. De rol van social media pakken we hierin zeker mee.

Na afloop ken je de belangrijkste trends op hoofdlijnen en weet je die te vertalen naar strategische keuzes voor jouw communicatiestrategie. Je hebt handvatten gekregen in de vorm van een checklist digitale communicatie die de basis vormt voor toepassing in jouw praktijk.

Docent: Ment Kuiper (SchaalX).

Bijeenkomst 2: Analytics | meten is weten | data | toepassen inzichten uit data
Het grote voordeel van het inzetten van digitale media is dat de resultaten zichtbaar zijn. Maar hoe doe je dat dan? We gaan aan de slag met het opzetten van een (Google Analytics) dashboard tot en met het interpreteren van de resultaten.
Een ander aspect van digitale media is dat er veel data beschikbaar komen. Hoe interpreteer je die en hoe ondersteunen die data jouw strategie.
Deze sessie geeft de basis van de herkomst en het gebruik van data. Zeer relevant voor impactvolle  communicatie!
Na afloop  kun je data en cijfers (beter) interpreteren en ben je in staat te adviseren over welke communicatie-interventies het meest impactvol zijn.

Docent: Jandaan Vos (Orangevalley)

Bijeenkomst 3: Digitale toegankelijkheid | wettelijke kaders
Hoe zorg je er als communicatieprofessional voor dat (digitale) informatie toegankelijk is voor iedereen in de maatschappij? Hoe zorg je ervoor dat mensen die de taal niet optimaal beheersen of mensen met een beperking toegang houden en krijgen tot (noodzakelijke) informatie en transacties? In deze bijeenkomst staan wij stil bij digitale toegankelijkheid, bij wettelijke kaders en verplichtingen. Maar ook, hoe zorg je voor toegankelijke content?

Na deze sessie ben je in staat om met technische en digitale experts te sparren over de verwerking van jouw communicatie naar de verschillende technieken, voor verschillende publieksgroepen.

Docent: Iacobien Riezebosch (Firmground).

Direct inschrijven

Resultaat

Je sluit de masterclass af met een certificaat dat van waarde is in het communicatievak. Veel communicatieprofessionals gingen je al voor en hebben een Van der Hilst certificaat op zak.

Na het behalen van het certificaat:

  • Is je al bestaande vakkennis uitgebreid met de nieuwste kennis en inzichten over digitale en online communicatie.
  • Pas je deze opgedane kennis en inzichten  toe in jouw werkpraktijk.
  • Is jouw digitale nieuwsgierigheid aangewakkerd.

 

Direct inschrijven

Typisch Van der Hilst

  • De wisselende docenten hebben allemaal jarenlange ervaring in het communicatievak en een specialisatie op een specifiek thema rondom digitale communicatie. Ze hebben zich ontwikkeld als docent/ trainer.
  • Je volgt deze training in een Van der Hilst groep. Dat betekent dat je omringd bent door communicatieprofessionals die állemaal hun kennis over digitale communicatie willen uitbreiden en actualiseren. Welke uitdaging hebben zij? Welke tips hebben zij voor jou? Heel interessant!
  • Persoonlijke begeleiding zit in het DNA van Van der Hilst. Heb je na het volgen van deze masterclass nog een vraag? Over het toepassen van de opgedane kennis in jouw organisatie? Vraag gerust om advies!

Twijfel je of deze masterclass de juiste keuze voor je is of wil je weten of je voldoet aan de toelatingseisen? Dan is een gesprek met een van onze ontwikkeladviseurs een goed idee! We zijn bereikbaar voor advies en praktische vragen op telefoonnummer 033-450 50 00, via de e-mail info@hilst.nl of de chatfunctie.

Direct inschrijven

Schrijf je nu in