Skip to content

Praktische informatie

Deze crashcourse bestaat uit een online introductie sessie, 2 bijeenkomsten op locatie en een afsluitende online sessie.

Startdatum Trainers Locatie Opmerkingen
Datum: 17 januari 2024 Trainer: Corine Hoppenbrouwers Locatie: Utrecht Opmerking: Overige data: 24 en 31 januari en reflectie 14 februari Direct inschrijven
Datum: 2 oktober 2024 Trainer: Corine Hoppenbrouwers Locatie: Utrecht Opmerking: Overige data: 9 en 16 oktober en reflectie 6 november Direct inschrijven
Deelnemers 25
Lesdagen 4 bijeenkomsten
Tijden 17 januari online 14.00 - 16.00, 24 en 31 januari op locatie 10.00 - 17.00, 14 februari online 14.00 - 16.00
Studieduur 4 bijeenkomsten
Studiebelasting 4 tot 8 uur (facultatief)
Kosten € 1.495,- *
* Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Programma

Deze crashcourse is uniek in aanpak:

 • Je start met een online bijeenkomst met een compacte introductie van - het wat, waar en wanneer - van de drie tools.
 • Als voorbereiding op de trainingsdagen kijk je drie Van der Hilst Video Essentials waarin vakexperts de tools verder toelichten: Corine Hoppenbrouwers over Factor C, Nick van Gaalen over CASI en Guido Rijnja over Dilemmalogica.  
 • Tijdens de twee bijeenkomsten op locatie loodst ervaren docent/trainer Corine Hoppenbrouwers je aan de hand van herkenbare en actuele cases door de drie tools. Je oefent hoe je elk van de tools soepel en op maat toepast.
 • Je rondt af met een online sessie (twee uur) waarin jij jouw vragen uit de praktijk kunt voorleggen aan een vakexpert.
Goed om te weten: De zelfstandige voorbereiding voor deze crashcourse is facultatief en ligt tussen vier en acht uur, afhankelijk van je ambities en gewenste opbrengsten. Houd er rekening mee, dat de fysieke bijeenkomsten vooral in het teken staan van actief oefenen. Daarvoor is het kennen van de basisbeginselen erg behulpzaam. Naast de Van der Hilst Video Essentials verstrekken we een leeslijst.

Iets voor jou?
De crashcourse is voor communicatieprofessionals die werken bij, voor of met een organisatie in het publieke domein. Maar ook als je werkt bij een organisaties in de profitsector zijn de tools waardevol en goed toepasbaar. Ook hier heb je in relatie met interne en externe stakeholders vaak met vergelijkbare vraagstukken te maken.

Direct inschrijven

Resultaat

Je sluit de training af met een certificaat dat van waarde is in het communicatievak. Veel communicatieprofessionals gingen je voor en hebben een Van der Hilst certificaat op zak.

Na het behalen van het certificaat:

 • Ken je de werking van de drie tools voor overheidscommunicatie, CASI, Factor C en Dilemmalogica;
 • Weet je bij welke situatie, bij welk vraagstuk en in welke fase je de verschillende tools het best inzet;
 • Heb je door te oefenen ervaren hoe je de tools soepel en op maat toepast. In de uitvoering maar ook vooraf bij het bepalen van de strategie.

Direct inschrijven

Typisch Van der Hilst

 • Je volgt deze training in een Van der Hilst groep. Dat betekent dat je omringd bent door commprofs die jouw vraagstukken herkennen. Leren doe je samen!
 • Corine Hoppenbrouwers is je trainer. Met meer dan 35 jaar ervaring in werken bij, met en voor organisaties in het publieke domein krijg je les van een ervaren vakexpert.
 • Je werk uitsluitend met herkenbare casuïstiek en voorbeelden uit de communicatiepraktijk.
 • Persoonlijke begeleiding zit in het DNA van Van der Hilst.  Heb je na het volgen van deze crashcourse nog een vraag? Vraag gerust om advies.

Direct inschrijven

Een greep uit ons netwerk

Schrijf je nu in