Skip to content

Praktische informatie

De training Digitale Communicatie wordt dit najaar in een verkorte vorm aangeboden. Meer informatie? Mail naar info@hilst.nl.

Startdatum Locatie Opmerkingen
Deelnemers
Lesdagen
Tijden
Studieduur
Studiebelasting
Kosten Prijs nieuwe opzet volgt.
* Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Programma

Deze training biedt je in korte tijd een flinke portie kennis en inspiratie. We rekenen op je enthousiasme en gemotiveerde inzet. Het voorbereidende huiswerk voor de eerste bijeenkomst en voor het maken van de opdracht voorafgaand aan de laatste bijeenkomst kost je in totaal ongeveer 8-12 uur.

Voorbereiding

 • Als voorbereiding op deze training vragen we je om je vooraf goed te informeren. Je krijgt van ons daarvoor een kijk- en luisterlijst. Ook vragen we je om een intakeformulier in te vullen zodat de docenten zich goed kunnen voorbereiden met jouw leerdoelen voorop.
 • Voorafgaand aan de laatste lesbijeenkomst op locatie krijg je van ons een praktische opdracht én de vraag om jouw gedachten over al dan niet toepassen van AI in jouw organisatie op papier te zetten.

4 Bijeenkomsten

 • De training start met een online bijeenkomst van 2 uur. Met daarin een compacte introductie van waarom gebruik van data voor jou als communicatieprofessional belangrijk is, hoe je digitale elementen in jouw strategie verwerkt en wat AI voor jou als communicatieprofessional kan betekenen. 
 • Daarna volgt lesbijeenkomst 1 (op locatie) waar kerndocent Ment Kuiper je meeneemt in verschillende theorieën, visieontwikkeling, strategievorming en hoe jij digitale elementen toevoegt in je bestaande (communicatie)strategie. Ook bespreekt hij met jou wat je kan met data en hoe je als communicatieprofessional data verzamelt, analyseert en gebruikt om meer impact te maken.
 • Hierna volgt een online bijeenkomst van 2 uur als inspiratiemoment. We nodigen een bijzondere gast uit die je voedt met gedachten over de toepassing van AI in ons werk, de gevolgen voor ons vak en de maatschappij. En ook die ethische / donkere kant en risico’s niet schuwt! 
 • In de afrondende lesbijeenkomst op locatie neemt docent Martin van Kranenburg je mee in de wereld van schrijven voor het brein. Hoe maak je met hulp van AI (ChatGPT) ijzersterke content? In de middag sluit Ment Kuiper de training af door met jou in gesprek te gaan:
  o    Hoe vertaal je het geleerde direct naar jouw praktijk? 
  o    Hoe krijg je je baas/collega’s mee? 
  o    Bespreken van de risico’s en ethische kant.
  o    Delen van tools, documenten, handleidingen, tips, leidraden, checklists, do’s en don’ts. 

Iets voor jou?
Deze training is voor alle nieuwsgierige communicatieprofessionals die nu echt die eerste stappen willen zetten met data en AI. Je werkervaring is voor deze training minder van belang je bevindt je in een gemixte groep van communicatieprofessionals die net als jij  digitale elementen en middelen willen toepassen in hun organisatie. Je leest, luistert en kijkt er al (veel) over en je wilt nu zelf concrete handvatten krijgen hoe je jouw communicatiewerk verrijkt met digitale elementen, data en AI-tools zelf leert toepassen.Direct inschrijven

Resultaat

Je sluit de training af met een certificaat dat van waarde is in het communicatievak. Veel communicatieprofessionals gingen je al voor en hebben een Van der Hilst certificaat op zak.

Na het voltooien van deze training:

 •  Pas je zelfverzekerd digitale ontwikkelingen, data en AI toe in jouw communicatiestrategie. En weet je waar je moet zijn om je verder te verdiepen.
 • Kun je jouw bestaande communicatiestrategie verbeteren en versterken met behulp van digitale elementen, data en AI.
 • Weet je hoe digitale tools en tips jou helpen om aanzienlijk meer impact te creëren met digitale communicatie.
 • Ben je je bewust van de ethische en morele overwegingen bij het toepassen van AI en kun je je eigen visie hierop formuleren.
 • Kun je effectieve en impactvolle content maken. Je hebt met hulp van ChatGPT schrijftechnieken geleerd die het brein van je doelgroep aanspreken.
 • Neem je jouw collega's mee in de wereld van digitale communicatie.

Direct inschrijven

Typisch Van der Hilst  

 • Je volgt deze training in een Van der Hilst groep. Dat betekent dat je omringd bent door andere communicatieprofessionals die jouw vraagstukken herkennen. Leren doe je samen!
 • Ment Kuiper is de kerndocent. Met meer dan 30 jaar ervaring in digital marketing en communicatie leer je van een echte vakexpert.
 • Je werkt uitsluitend met herkenbare casuïstiek en voorbeelden uit de communicatiepraktijk.
 • Persoonlijke begeleiding zit in het DNA van Van der Hilst.  Heb je na het volgen van deze masterclass nog een vraag? Vraag gerust om advies.

logo-schaalx

De Masterclass Digitale Communicatie ontwikkelden we samen met Ment Kuiper van SchaalX. SchaalX is jouw bureau voor de beste gekwalificeerde professionals in marketing, communicatie en digital.
Van junior tot en met eXecutive niveau.


Bij SchaalX hebben ze als doel; de markt versterken met de best opgeleide werkgelukkige professionals, voor de functies van morgen. 
Meer weten? Bezoek de website van SchaalX


Twijfel je of deze masterclass de juiste keuze voor je is of wil je weten of je voldoet aan de toelatingseisen? Dan is een gesprek met een van onze ontwikkeladviseurs een goed idee! We zijn bereikbaar voor advies en praktische vragen op telefoonnummer 033-450 50 00, via de e-mail info@hilst.nl of de chatfunctie.  

Direct inschrijven

Een greep uit ons netwerk

Schrijf je nu in