Skip to content

Praktische Informatie

De training Interne Communicatie bestaat uit 2 lesbijeenkomsten op locatie. Tussen de bijeenkomsten in ga je samen met jouw intervisiegroep aan de slag met een opdracht. Wil je dat jouw interne communicatiestrategie weer actueel is en er aandacht is voor thema’s als leiderschapscommunicatie, online samenwerken en inclusie dan is dit de training voor jou! Jouw aantal jaren werkervaring is minder van belang. Deze training helpt ervaren en minder ervaren specialisten om de interne communicatiestrategie te actualiseren. 

Startdatum Trainers Locatie Opmerkingen
Datum: 27 november 2024 Trainer: Huib Koeleman Locatie: Utrecht Opmerking: 11 december (dag 2) Direct inschrijven
Deelnemers 12
Lesdagen 2 bijeenkomsten
Tijden 09.30 uur - 17.00 uur
Studieduur 2 dagen
Studiebelasting ca. 4 uur
Kosten € 1.795,- *
* Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Programma

In deze 2-daagse training met blended leerelementen werken we aan een nieuwe visie op interne communicatie én een bijpassende kanaalstrategie voor jouw organisatie. Alles komt samen in het Interne Communicatie Canvas, waarbij je onder andere stilstaat bij actuele thema’s zoals: diversiteit en inclusie, leiderschapscommunicatie, de do’s & don’ts van hybride communiceren, interne communicatie bij veranderingsprocessen. 

Daarbij kijken we over de grenzen van het vak: ook bevindingen uit de HRM, organisatiekunde en neuropsychologie komen aan bod. Tot slot vorm je je een beeld van jouw rol als specialist (hybride) interne communicatie.

Een intensieve en inspirerende training die je helpt weer grip te krijgen op je strategie én al die kanalen die we tegenwoordig voorhanden hebben.

Wat kun je verwachten?Interne Communicatie strategieën, methoden en rollen

 • Intake over jouw eigen werksituatie en leerdoelen.
 • 2 lesbijeenkomsten van een dag op locatie.
 • Zelfstandige voorbereiding (a-synchroon) met videotutorials, blogs of podcasts, artikelen en literatuur.
 • Tussentijdse opdracht en samenwerken in een intervisiegroep.
 • Na afloop de mogelijkheid om vragen te stellen aan de vakexpert Huib Koeleman over toepassen van het Interne Communicatie Canvas.

We raden je aan als voorbereiding op deze training het boek Interne communicatie Strategieën, methoden en rollen van Huib Koeleman te lezen.

Voor wie?

Deze training is voor communicatieadviseurs die zich in hun organisatie bezighouden met interne communicatie. 

Wil je dat jouw interne communicatiestrategie weer actueel is en er aandacht is voor thema’s als leiderschapscommunicatie, online samenwerken en inclusie dan is dit de training voor jou! Jouw aantal jaren werkervaring is minder van belang. Deze training helpt ervaren en minder ervaren specialisten om de interne communicatiestrategie te actualiseren. 

Voor ervaren communicatieadviseurs die met interne verandervraagstukken aan de slag willen en hun kennis op dit gebied willen uitbreiden bieden we de training Interne Communicatie bij Verandering. 

Direct inschrijven

Resultaat

Na deze training ontvang je een Van der Hilst Certificaat van Deelname.

Na afloop van deze training... :

 • ... heb je een beeld hoe je hybride interne communicatie in jouw organisatie een nieuwe impuls geeft;
 • ... heb je een eerste schets van de bijpassende visie op interne communicatie voor jouw organisatie;
 • … ga je naar huis met een ingevuld Interne Communicatie Canvas met kanaalstrategie die direct toepasbaar is in jouw organisatie.
De basis voor interne communicatie in jouw (hybride) organisatie is hiermee op orde!

Direct inschrijven

Typisch Van der Hilst

 • Je volgt deze training in een Van der Hilst groep. Dat betekent dat je omringd bent door communicatieprofs die állemaal spelen met de vraag hoe zij hun interne communicatiestrategie kunnen actualiseren. Welke uitdaging hebben zij? Welke tips hebben zij voor jou? Heel interessant!
 • Huib Koeleman geeft deze training en is een expert op het gebied van interne communicatie. Hij is de auteur van het handboek ‘Interne communicatie’ (herzien in 2023 inclusief Interne Communicatie Canvas),  ‘Interne Communicatie bij verandering’ en ‘Social media voor interne communicatie, Twitteren op je werk’ (2013). Huib is senior adviseur bij Orange Otters en geeft regelmatig lezingen en workshops over deze onderwerpen.
 • Persoonlijke begeleiding zit in het DNA van Van der Hilst. Heb je na het volgen van deze training nog een vraag? Vraag gerust om advies!

Twijfel je of deze training de juiste keuze voor je is of weet je niet zeker of je toelaatbaar bent? Dan is een gesprek met een van onze ontwikkeladviseurs een goed idee! We zijn bereikbaar voor advies en praktische vragen op telefoonnummer 033-450 50 00, via de e-mail info@hilst.nl of de chatfuntie.

Direct inschrijven

Een greep uit ons netwerk

Schrijf je nu in