Skip to content

Praktische informatie

De  training Interne Communicatie bij Verandering bestaat uit 3 lesdagen.

Startdatum Trainers Locatie Opmerkingen
Datum: 1 juli 2024 Trainer: Huib Koeleman Locatie: Utrecht Opmerking: 2 juli (dag 2) en 3 juli (dag 3)** Vol
Datum: 25 september 2024 Trainer: Huib Koeleman Locatie: Utrecht Opmerking: 16 oktober (dag 2) en 13 november (dag 3) Direct inschrijven
Deelnemers 12
Lesdagen 3 bijeenkomsten
Tijden 09.30 uur - 17.00 uur
Studieduur 3 dagen
Studiebelasting 2 intervisiebijeenkomsten tussen de lesdagen
Kosten € 2.750,- *
* Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. ** Bij de training van zomer 2024 is er geen intervisie door de aaneengesloten trainingsdagen.

Programma

Communicatie rond een verandering is enorm uitdagend

Als adviseur ben je niet alleen betrokken bij de veranderstrategie. Je helpt ook bij het realiseren van de communicatie. Wat zijn passende interventies? Tijdens deze training denken we in de breedte. Van het versterken van lijnmanagers, tot de inzet nieuwe interne communicatievormen zoals stories, blogs en webinars.

De 7 visies op veranderen
Welke visie past het beste bij de verandering in jouw organisatie? En op welk moment? De 7 visies die in de training aan bod komen, staan omschreven in het boek ‘Interne communicatie bij verandering’ van Huib Koeleman. Het combineert kennis uit veranderkunde met het communicatie- en het HR-vak.

Voor iedere visie: andere wetten voor interne communicatie
De basis wordt gevormd door de veranderkleuren van Vermaak & De Caluwé. Daar zijn twee nieuwe strategieën aan toegevoegd. De paarse machtsstrategie is zinvol bij crisissituaties. Bij de oranje interactie strategie worden medewerkers zoveel mogelijk betrokken.

In deze training ontwikkel je…
… inzicht in de 7 visies op verandering
… een visie die past bij jou en het verandervraagstuk waar jij mee te maken hebt
… inzicht in het effect, de do’s en dont’s van verschillende interventiemogelijkheden, waaronder interne social media
… diepgaand inzicht in je rol van adviseur bij veranderingen.

Doen doen doen!
De cursus bestaat uit een mix van inleidingen, case-besprekingen, onderzoekstechnieken uitproberen en teamopdrachten. Je eigen casus en leervragen staan centraal. Je bespreekt deze met de andere deelnemers tijdens de cursusdagen en de tussentijdse intervisiebijeenkomsten (die je in onderling overleg met mede-deelnemers organiseert en afspreekt).

Direct inschrijven

Resultaat

  • Je bent helemaal up-to-date op het gebied van veranderkunde, bijbehorende communicatiestrategieën en de (on)mogelijkheden van gedragsverandering.
  • Je hebt een analyse gemaakt van de situatie in jouw organisatie en je hebt een grove opzet voor een aanpak van de communicatie bij die verandering.
  • Je hebt beter zicht op de rollen van verschillende actoren bij verandering: management, HR, ICT. Je weet daarmee goede coalities te vormen.
  • Je voelt je zekerder in je (advies)rol op het gebied van interne communicatie.

Na deze training ontvang je een Van der Hilst Certificaat van Deelname.

Direct inschrijven

Typisch Van der Hilst

  • Je volgt deze training in een Van der Hilst groep. Dat betekent dat je omringd bent door communicatieprofs die állemaal een vraag hebben over interne communicatie bij verandering. Welke uitdaging hebben zij? Welke tips hebben zij voor jou? Heel interessant!
  • Huib Koeleman geeft deze training en is een expert op het gebied van interne communicatie bij verandering. Hij is de auteur van ‘Interne communicatie bij verandering’ (herzien in 2013), ‘Interne communicatie’ (2018) en ‘Social media voor interne communicatie, Twitteren op je werk’ (2013). Huib Koeleman is senior adviseur bij Orange Otters en geeft regelmatig lezingen en workshops over deze onderwerpen.
  • Persoonlijke begeleiding zit in het DNA van Van der Hilst. Heb je na het volgen van de training nog een vraag? Over interne communicatie en de verandering in jouw organisatie? Vraag gerust om advies!

Twijfel je of deze training de juiste keuze voor je is of weet je niet zeker of je toelaatbaar bent? Dan is een gesprek met een van onze ontwikkeladviseurs een goed idee! We zijn bereikbaar voor advies en praktische vragen op telefoonnummer 033-450 50 00, via de e-mail info@hilst.nl of de chatfuntie.

Direct inschrijven

Een greep uit ons netwerk

Schrijf je nu in