Praktische informatie

De  training Bestuurscommunicatie bestaat uit 6 bijeenkomsten.Deze training is interessant voor ervaren bestuurscommunicatieadviseurs en woordvoerders. Professionals die al een aantal jaar werkzaam zijn en die met regelmaat met bestuurders/hun beleidsadviseurs aan tafel zitten.

We hebben op dit moment nog geen nieuwe startdatum voor deze training. Wil je op de hoogte gehouden worden van een nieuwe startdatum of heb je interesse in een incompanytraject stuur een e-mail naar info@hilst.

Startdatum Locatie Opmerkingen


Deelnemers 15
Lesdagen 6 trainingsdagen
Tijden 09.00-16.30 uur
Studieduur 6 dagen
Studiebelasting n.v.t.
Kosten €3770,- *
* Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Programma

De zes bijeenkomsten zijn afwisselend van opzet: je koppelt samen met je mede-deelnemers jullie eigen praktijk aan de theorie. De docenten en begeleiders vertellen veel over hun eigen ervaringen. Je oefent veel. Het vak van bestuursadviseur leer je immers in de praktijk. Met passende en actuele casuïstiek én persoonlijke en vakinhoudelijke vaardigheden. Je gaat aan de slag met het maken van een krachtenveldanalyse en je leert hoe je een goed verhaal opbouwt. Je toetst jouw eigen morele kompas aan de hand van dilemma’s en je oefent hoe je jouw persoonlijke effectiviteit als gesprekspartner en adviseur vergroot.

Bijeenkomst 1: Ontwikkel je eigen morele kompas
Persoonlijke en verdiepende module waarbij deelnemers aan de slag gaan met morele dilemma’s.

Trainers: Janine Harbers en Marjolijn van Goethem.

Bijeenkomst 2: Politiek en bestuurlijk krachtenveld
Als woordvoerder voor de publieke zaak is het goed om te weten hoe de bestuurlijke en politieke krachtenvelden zich verhouden tot elkaar.

Trainers: Janine Harbers en Marjolijn van Goethem.

Bijeenkomst 3: Medialogica
Verdieping in het veranderende medialandschap, medialogica en vertaling naar de praktijk: adviseren, begeleiden en coachen van bestuurders bij mediaoptredens.

Trainer: Marcel Bril.

Bijeenkomst 4: Adviesvaardigheden
Verdieping in adviesvaardigheden en gesprekstechnieken

Trainer: Peter Gons

Bijeenkomst 5: Issuemanagement
Verdieping in het signaleren van en handelen bij issues en crisissituaties

Trainers: Carolien Schoenmakers en Arnoud Verhage

Bijeenkomst 6: Woordvoering als ambacht
Verdieping van de vakkennis en vaardigheden van de woordvoerder: van nieuws naar verhaal, positionering, momentum en beeldregie.

Trainers: Janine Harbers en Marjolijn van Goethem.

HubSpot Video

 

Direct inschrijven

Resultaat

Na deze training:

  • Kijk je op een andere manier naar jouw rol als bestuurscommunicatieadviseur of woordvoerder.
  • Je rugzak zit weer vol nieuwe inzichten. Over jezelf, je rol en het vak.
  • Heb je je netwerk vergroot en ervaringen uitgewisseld.
  • Wijst jouw eigen kompas je weer de juiste richting op!

Na deze training ontvang je een Van der Hilst Certificaat van Deelname.

Inge Katerbarg

 

 

Direct inschrijven

Typisch Van der Hilst

  • Je volgt deze training in een Van der Hilst groep. Dit betekent dat je omringt bent door bestuurscommunicatieadviseurs en woordvoerders die net als jij het tijd vinden om kritische naar hun eigen rol te kijken en ervaringen uit te wisselen. Tegen welke dilemma’s lopen zij aan? Welke tips hebben zij? Super interessant!
  • Jou trainers en begeleiders Janine Harbers en Marjolijn van Goethem zijn de beste op dit vlak. Ze hebben bakken vol ervaring op het gebied van bestuursadvisering, woordvoering en het trainen van persoonlijke effectiviteit. En omdat zij ook nog dagelijks met hun poten in de klei staan, weten ze precies waar jij tegenaan loopt. Hoe praktijkgericht wil je het hebben?!
  • Persoonlijke begeleiding zit in het DNA van Van der Hilst. Heb je na het volgen van de training nog een vraag? Of loop jij samen met collega’s tegen een uitdaging aan? Vraag gerust om advies!

Twijfel je of deze training de juiste keuze voor je is of weet je niet zeker of je toelaatbaar bent? Dan is een gesprek met een van onze ontwikkeladviseurs een goed idee! We zijn bereikbaar voor advies en praktische vragen op telefoonnummer 033-450 50 00, via de e-mail info@hilst.nl of de chatfuntie.

Direct inschrijven

Schrijf je nu in