Executive Communicatieprofessional D

Home / Opleiden / Executive Communicatieprofessional D

 

Executive Communicatie-
professional D
Cedeo erkend

Herken je dat Communicatie steeds meer een verbindende rol vervult bij het realiseren van de strategische doelen van jouw organisatie? En ben jij de persoon die steeds vaker in gesprek gaat met interne en externe partijen uit allerlei vakgebieden over die strategische doelen? Krijg jij er energie van om vanuit communicatie zichtbaar bij te dragen aan het behalen van organisatiedoelen en durf je hier verantwoordelijkheid voor te nemen? Heb jij de ambitie om, vanuit een strategisch autonome positie, de verbindende factor te zijn tussen werkvloer en directiekamer? Dan is de Van der Hilst D (BNP5) dé geschikte opleiding voor jou! De opleiding Executive Communicatieprofessional vergroot jouw vermogen om met impact strategisch te handelen. Dit doe je vanuit integraal vakinhoudelijk denken. Je geeft dit op maat vorm passend bij jouw organisatie en specifieke context.

Factsheet
Alle informatie op een rijtje in één PDF? Download hier de factsheet.

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Prijs De prijs voor deze opleiding is € 9.195,-

Dit is exclusief de kosten voor je boeken. Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Aantal deelnemers 15
Startdatum

6 oktober 2022

 

Locatie Aristo meeting center Amsterdam
Executive Communicatieprofessional D

Visieontwikkeling
Communicatie op strategisch organisatieniveau is per definitie multidisciplinair en vraagt om een integrale benadering. Jij leert om – juist bij turbulentie – een vakoverstijgende koers uit te zetten voor de communicatie van je organisatie. En je ervaart hoe je op effectieve wijze de mensen begeleidt en managet die hierbij een rol spelen. Je ontwikkelt je persoonlijke visie op communicatie en op strategisch communicatiemanagement zodat je zichtbare toegevoegde waarde levert. Je weet je rol met verve en overtuiging neer te zetten en ‘gelijk te krijgen’.

Wat kun je verwachten in de D opleiding?
In een half jaar tijd ga je in een groep met maximaal 15 cursisten intensief aan de slag. State-of-the-art sprekers en docenten delen hun ervaring en kennis. Zij dagen je uit om uit je comfort zone’ te komen. Jouw eigen praktijk en casuïstiek staan centraal en vormen de rode draad gedurende de opleiding. Je krijgt handvatten aangereikt om het geleerde op maat toe te passen. Jouw eigen casus ontwikkelt zich gedurende de opleidingsmaanden doordat je na iedere bijeenkomst opdrachten krijgt. De uitwerking van elke opdracht wordt beoordeeld en je krijgt hier studiepunten voor. Bij voldoende opgebouwde studiepunten ontvang je aan het einde van de opleiding het diploma Executive Communicatieprofessional. Lees meer over het volledige programma in de download.

Onderwerpen van de opleiding
Je ziet en begrijpt de dwarsverbanden tussen communicatie en de aanpalende vakgebieden in de organisatie (zoals HR, R&D, Finance, Legal, Facilitair). Je kunt er actief op acteren en dus snel schakelen. Je kijkt naar het vakgebied communicatie vanuit organisatieperspectief. Je formuleert scherper de toegevoegde waarde van het vakgebied.
Een greep uit de vakinhoudelijke thema’s die worden behandeld: reputatie- en stakeholdermanagement, verandermanagement, macht en onzichtbare patronen in organisaties, cultuur, omgevingsmanagement, accountability en dit alles in combinatie met jouw rol en professionele attitude.

  • Je wordt ondersteund bij het ontwikkelen van
  • Jouw visie op communicatie.
  • Hoe het strategisch inzetten en algeheel managen van communicatie kan bijdragen aan de doelen van jouw organisatie.
  • Hoe je strategisch communicatiemanagement concreet vormgeeft en anderen hierin begeleidt.
    Jouw professionele attitude als executive communicatieprofessional.

Praktisch

  • Max. 15 deelnemers
  • Tijden: 13.30-19.30 uur (2 x start de opleiding om 11:00) 
  • Studieduur: 6 maanden
  • Zelfstudie: 10-15 uur per week

Annulering
Bij afmelding op of na de start van de opleiding is het gehele bedrag van de opleiding verschuldigd. Als start van een opleiding hanteren wij de datum van het startgesprek. Wanneer dit gesprek nog niet is ingepland, geldt op het moment van annuleren, de eerste lesbijeenkomst als start van de opleiding. Lees er meer over in onze leveringsvoorwaarden.

 

Jij staat bij ons voorop!

Onze docenten en trainers gaan intensief met je aan de slag. Ze geven je voortdurend persoonlijk feedback. Ze geven je de ruimte om je casuïstiek in te brengen. Zo neem je je dagelijkse praktijk mee in de opleiding. En neem je het geleerde een dag later weer mee terug naar je werk. Je krijgt van ons een mentor, die jou bij de start, halverwege en aan het einde van de opleiding begeleidt in jouw persoonlijke beroepsontwikkeling. De vragen die bij jou leven zijn herkenbaar voor jouw mede-cursisten. Dat schept een band. Daarnaast bouw je hierdoor aan je communicatienetwerk van de toekomst.
INTENSIEF_Education-Icons-15-01.png

Intensief
PERSOONLIJK_Teamwork-Icons-16-01.png

Persoonlijk
STATE OF THE ART_Education-Icons-12-01.png

State of the art

Schrijf je nu in!