Opleiding Digitale Communicatie

Home / Opleiden / Opleiding Digitale Communicatie

 

Opleiding Digitale Communicatie
Cedeo erkend

Als communicatieprofessional heb je bij uitstek een rol in het bewaken van de toegankelijkheid, bereikbaarheid en zichtbaarheid van jouw organisatie of bedrijf. Ook online. Het digitale communicatievak is in beweging. Heb je behoefte aan een update van je kennis en wil je graag de digitale communicatie meer strategisch aanpakken? Dan biedt deze opleiding voor jou de oplossing!

Samen met SchaalX ontwikkelden we de opleiding Digitale Communicatie voor communicatieprofessionals die hun digitale impact willen vergroten.

Factsheet
Alle informatie op een rijtje in één PDF? 

download factsheet

Of wil je direct naar het inschrijfformulier?

direct inschrijven

Prijs De prijs voor deze opleiding is € 5.895,-

Dit is exclusief de kosten voor je boeken. Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Aantal deelnemers 15
Startdatum

Voorjaar 2022

Locatie Aristo meeting center
Utrecht Lunetten
Digitale communicatie voor communicatieprofessionals
  • 12 bijeenkomsten met wisselende docenten uit de praktijk.
  • Vakinhoudelijke coach Ment Kuiper.
  • Studiebelasting gemiddeld 15 uur per week.
  • Voor medior -en senior communicatieprofessionals met een aantal jaren werkervaring in het communicatievak.
  • Samen met andere vakgenoten werken aan je eigen digitale communicatiestrategie.

Veel leren in korte tijd

In iets meer dan een half jaar* ga je in een groep van maximaal 15 deelnemers intensief aan de slag. Ervaren docenten delen met jou hun kennis en expertise. Ze dagen je uit om uit je ‘comfortzone’ te komen. Aan de hand van eigen casuïstiek werk je gedurende de opleiding in een aantal stappen aan de uitwerking van een eigen digitale communicatiestrategie. De inhoud van de verschillende lesbijeenkomsten helpt je om stap voor stap invulling te geven aan die strategie. Je sluit de opleiding af met een eindpresentatie van de door jou ontwikkelde strategie. Na dit gesprek ontvang je een certificaat van deelname.

*Omdat er geen lesbijeenkomsten zijn in schoolvakanties en feestdagen kan het voorkomen dat de looptijd van de opleiding varieert tussen de 6 tot 9 maanden. Het aantal lesbijeenkomsten is altijd twaalf.

Jij staat voorop

Een vakinhoudelijke coach begeleidt jou tussendoor bij de invulling van je eigen strategie. Deze coach is ook docent in de opleiding en voert als coach met jou het afrondende gesprek. Veel van jouw vragen zijn herkenbaar voor mede-deelnemers. Met enkele mede-deelnemers vorm je een intervisiegroep. Samen met de deelnemers van jouw intervisiegroep deel je je ervaringen en bespreek je de uitwerkingen van jouw strategie.

Opbouw van het programma

Het programma bestaat uit 12 bijeenkomsten*:

Bijeenkomst 1: Introductie digitale communicatie, belangrijke trends en ontwikkelingen
Docent Ment Kuiper (SchaalX)

Bijeenkomst 2: Crossmedia-communicatiestrategie
Docent Ment Kuiper (SchaalX)

Bijeenkomst 3: Digitale toegankelijkheid
Docent: Iacobien Riezebosch (Iacobien – Firm Ground)

Bijeenkomst 4: Social Media en content
Docent: Antal de Waij (Engagement Media BV)

Bijeenkomst 5: Online media en mediaplanning
Docent: Jorn Moraal (BrandWebbing

Bijeenkomst 6: Digital Analytics

Bijeenkomst 7: Data, monitoring en communicatie
Docent: Jandaan Vos (digital marketing consultant, Orange Valley)

Bijeenkomst 8: Online personalisatie en nudging
Docent: Martin van Kranenburg (neuro marketeer)

Bijeenkomst 9: Online communities
Docent: Kirsten Wagenaar (Bind Community Building)

Bijeenkomst 10: Digitale interne communicatie
Docent: Peter Haan (Evolve)

Bijeenkomst 11: Storytelling
Docent: Eric de Frel (Schrijf-Schrijf)

Bijeenkomst 12: Praktijksessie
Docent: Ment Kuiper (SchaalX)

*volgorde programma en docenten o.v.b. van wijzigingen.


Luister onze podcast met docent Peter Haan over interne communicatie tijdens en na corona in jouw favoriete podcast: Spotify of Apple.

 

Ment Kuiper_docent digitale communicatie

Coach

Ment Kuiper is de vakinhoudelijke coach tijdens deze opleiding.  Ment is als bedrijfskundige en marketeer altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Vanuit dat perspectief heeft Ment zich ook verdiept in communicatie. 

Naast de rol van Ment binnen SchaalX als communicatiecoach is hij ook actief als ontwikkelaar van programma’s en incompany projecten. Ook is hij met regelmaat spreker op bijeenkomsten en evenementen (onder andere ook voor Logeion). Ment is auteur van het boek Marketingplan op 1 A4, vanuit zijn rol als coach helpt Ment mensen om een communicatieplan en -strategie te ontwikkelen.

Over SchaalX

SchaalX helpt organisaties met het vinden, verbinden en verder brengen van digital-, marketing- en communicatieprofessionals voor vaste en interim posities van junior tot en met executive niveau. SchaalX’ers zijn deskundig, ondernemend en nieuwsgierig. Zij helpen organisaties en kandidaten professioneel ontwikkelen in digital, marketing en communicatie. En daarvoor gaan ze tot het uiterste, al meer dan 16 jaar met succes. 

Voor Young Professionals biedt SchaalX het Digital Young Professionals programma. Jonge marketing, communicatie en design professionals die staan te springen om een digitale impact te maken bij organisaties, worden klaargestoomd om direct mee te kunnen draaien. Daarnaast volgen zij een uniek ontwikkelprogramma in samenwerking met gerenommeerde kennispartners uit het vakgebied.

Praktisch

  • Max. 15 deelnemers
  • Lesdagen: dinsdag of donderdag
  • Tijden: 09.00-17.00 uur
  • Studieduur: ca. 8 maanden (afhankelijk van de startdatum)
  • Studiebelasting: gemiddeld 15 uur per week (inclusief bijeenkomsten)

Annulering

Bij afmelding op of na de start van de opleiding is het gehele bedrag van de opleiding verschuldigd. Als start van een opleiding hanteren wij de datum van het startgesprek. Wanneer dit gesprek nog niet is ingepland, geldt op het moment van annuleren, de eerste lesbijeenkomst als start van de opleiding. Lees er meer over in onze leveringsvoorwaarden

Jij staat bij ons voorop!

Onze docenten en trainers gaan intensief met je aan de slag. Ze geven je voortdurend persoonlijk feedback. Ze geven je de ruimte om je casuïstiek in te brengen. Zo neem je je dagelijkse praktijk mee in de opleiding. En neem je het geleerde een dag later weer mee terug naar je werk. Je krijgt van ons een mentor, die jou bij de start, halverwege en aan het einde van de opleiding begeleidt in jouw persoonlijke beroepsontwikkeling. De vragen die bij jou leven zijn herkenbaar voor jouw mede-cursisten. Dat schept een band. Daarnaast bouw je hierdoor aan je communicatienetwerk van de toekomst.
INTENSIEF_Education-Icons-15-01.png

Intensief
PERSOONLIJK_Teamwork-Icons-16-01.png

Persoonlijk
STATE OF THE ART_Education-Icons-12-01.png

State of the art

Schrijf je nu in!