Horizontale samenwerking

Home / Begeleiden / Horizontale samenwerking

 

Horizontale samenwerking

Organisatie

In toenemende mate worden organisaties communicatiever. Dat is ook nodig om wendbaar en agile te kunnen zijn, zodat organisatie snel kunnen inspelen op (soms onverwachte) ontwikkelingen in de maatschappij.

Maar wat is dat eigenlijk: een communicatieve organisatie?

Van der Hilst maakt communicatiever. Naast communicatie als vakgebied staat bij ons communiceren als werkwoord voorop. We hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van individuen en organisaties in de beroepsgroep van communicatieprofessionals. Deze kennis gebruiken we niet alleen bij communicatieprofessionals maar ook bij het begeleiden van bijvoorbeeld HRM-afdelingen, beleidsafdelingen en managementteams. Allemaal inhoudelijke professionals die als team beter willen leren communiceren. Het gaat hierbij om onderlinge communicatie zodat men elkaar beter begrijpt en de samenwerking effectief en efficiënt verloopt.

Herken je deze problematiek? Wil je hierover in gesprek met mensen die zeer deskundig zijn op het vlak van effectieve interactie en interpersoonlijke communicatie? Bel ons voor een vrijblijvend intakegesprek.
Prijs
€800,- (excl. btw) per dagdeel

€175,- (excl. btw) voor losse advies/begeleidingsuren
Aantal deelnemers n.v.t.
Startdatum In overleg
Locatie In overleg
horizontale samenwerking

Van der Hilst biedt maatwerk. Het team en de situatie waarin de organisatie zich bevindt staat centraal bij het begeleiden, inspireren en ondersteunen. Na het intakegesprek wordt er een voorstel op maat gemaakt.

Waarom begeleiding?
De organisatie moet communicatiever worden om snel in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.

Dit kan op teamniveau, bijvoorbeeld als een team te veel vanuit eigen kleine eilandjes functioneert waardoor er geen sprake is van een eenheid. Daarnaast is effectief kunnen communiceren ook het cruciaal bekijken vanuit het brede, horizontale perspectief van de organisatie (bijvoorbeeld gericht op alle partners rondom een specifiek thema/vraagstuk). Intern of extern maakt daarbij niet uit, het gaat dan om optimale samenwerking gericht op een gemeenschappelijk doel. Hoe kunnen die afzonderlijke partners, met ieder een eigen focus en belang, de aanwezige kwaliteiten bundelen en bijdragen aan het hogere gemeenschappelijke belang?

Dat is niet eenvoudig en daarvoor is begeleiding gericht op effectieve interactie en interpersoonlijke impact soms nodig om samenwerking op gang te brengen of om een vastgelopen samenwerking weer vlot te trekken.

Interesse in begeleiding van jouw communicatieteam op het gebied van Horizontale samenwerking? Bel ons voor een intakegesprek.