Selectie- en/of ontwikkelassessment

Home / Begeleiden / Selectie- en/of ontwikkelassessment

 

Selectie- en/of ontwikkelassessment

Organisatie

Wil je graag dat medewerkers zich meer bewust worden van hun talenten, motivatie en ontwikkelingsruimte? Zodat verantwoordelijkheid nemen voor eigen professionele & persoonlijke ontwikkeling een vanzelfsprekend terugkerend onderwerp kan worden van professionaliseringsgesprekken?

Dan biedt een assessment, gericht op specifieke competenties die van groot belang zijn voor de invulling van de bepaalde functie, dé oplossing.

We bieden diverse mogelijkheden op het gebied van assessments. Lees hieronder de mogelijkheden of neem direct contact met ons op voor een intakegesprek.

Prijs In overleg
Aantal deelnemers n.v.t.
Startdatum In overleg
Locatie In overleg
Selectie- en/of ontwikkelassessment

Van der Hilst biedt maatwerk. Samen ontwerpen we een assessment op maat. We brengen je in contact met een TMA-gecertificeerde assessor. Deze sluit aan bij het niveau/deskundigheid van de selectie-kandidaat of medewerker die een ontwikkelassessment krijgt aangeboden.

Voorbeelden assessments 

  • Het ontwikkel assessment

Geschikt voor medewerkers die zicht willen krijgen op hun talenten en drives maar ook graag willen weten waar hun ontwikkelpotentieel zit. Vaak wordt deze vorm van assessment ingezet bij een team ontwikkeltraject of als een medewerker niet meer helemaal goed op haar/zijn plek zit. Soms wordt deze vorm van assessment ook ingezet als motivator zodat een medewerker daarna meer focus heeft en eigen verantwoordelijkheid kan oppakken voor verdere professionele ontwikkeling en attitude.

Lees meer over de verschillende opties onder ons product Zelfscan.

  • Het selectie assessment

Geschikt middel als er een of meerdere kandidaten getoetst moeten worden op specifieke competenties, passend bij een bepaalde professionele rol. We maken samen met de opdrachtgever een gewenst competentie profiel en dit wordt vervolgens op de TMA (Talent Motivatie Analyse) van betreffende kandidaat gelegd ter vergelijking.

Hieruit wordt zichtbaar in hoeverre de kandidaat al past binnen het gewenste competentieprofiel. Maar ook of er voldoende ontwikkelpotentieel bij de kandidaat aanwezig is op de, voor de functie, essentiële aspecten. Ook kan er aan de hand van meegebracht werk worden bekeken op welk niveau de kandidaat functioneert. Door simulatie met behulp van casuïstiek (+ optioneel een trainingsacteur) kan vervolgens duidelijk worden hoe de kandidaat zich handhaaft, positioneert en stelling neemt bij lastige interactie en kritische confrontatie. Een schriftelijk verslag van het gehele assessment, met desgewenst het uitbrengen van een advies over geschiktheid met betrekking tot het invullen van het gewenste profiel door kandidaat, is een vast onderdeel van een selectie assessment.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!