Strategie en visie

Home / Begeleiden / Strategie en visie

 

Visie en Strategie

Team

Een organisatie is voortdurend in verandering. Net als de omgeving. Dat beïnvloedt de communicatie. Onze visie: verander als communicatieafdeling mee. Dit betekent ook vaak dat de inrichting van de communicatie om een herziening vraagt, omdat er behoefte is aan andere competenties, rollen veranderen en taken verschuiven. Dat zijn spannende processen die meestal niet vanzelf gaan. Onze adviseurs (op senior/managementniveau) begeleiden, inspireren en
ondersteunen bij deze processen. Ook in de begeleiding van het (her)inrichten van de communicatiefunctie, passend bij de gekozen visie en strategie, hebben we jarenlange ervaring in vele branches, zowel bij profit als non-profit organisaties.

Interesse in begeleiding van jouw communicatieteam op het gebied van Visie en Strategie? Bel ons voor een intake-gesprek.

Prijs € 800,- (exclusief btw) per dagdeel
€ 175,- (exclusief btw) voor losse advies/begeleidingsuren
Aantal deelnemers -
Startdatum Op aanvraag en afspraak
Locatie Locatie bespreekbaar
visie en strategie

Waarom begeleiding?
Een organisatie is voortdurend in verandering. Net als de omgeving. Dat is een continue wisselwerking en heeft een direct verband met de gewenste en noodzakelijke vormen, richting en intensiteit van de communicatie. Communicatieteams en -afdelingen moeten wendbaar en veerkrachtig zijn zodat ze de beweging van de organisatie optimaal kunnen versterken, ondersteunen en soms zelfs aanjagen. De communicatievisie moet goed aansluiten bij de organisatiedoelen in combinatie met de maatschappelijke relevantie (=reputatie/bestaansrecht/maatschappelijke acceptatie).

Dat is niet eenvoudig. Bij een aangepaste of nieuwe visie, hoort meestal een nieuwe strategie. Dit betekent ook vaak dat de inrichting van de communicatie om een herziening vraagt, omdat er behoefte is aan andere competenties, rollen veranderen en taken verschuiven. Dat zijn spannende processen die meestal niet vanzelf gaan.

Vorm
We beginnen de begeleiding met een intake-gesprek zodat we goed zicht krijgen op wat er speelt. Wij brengen jullie vervolgens in contact met een passende adviseur, die op maat en met kennis van zaken kan aansluiten bij jullie vraag. Van der Hilst biedt maatwerk. Het communicatieteam en de situatie waar in de organisatie zich bevindt staat centraal bij het begeleiden, inspireren en ondersteunen. Door middel van begeleide visie sessies en desgewenst in aansluiting daarop strategie sessies kunnen onze adviseurs (op senior/managementniveau) hierbij goed inspireren, begeleiden en ondersteunen. Interesse in begeleiding van jouw communicatieteam op het gebied van Visie en Strategie. 

Interesse in begeleiding van jouw communicatieteam op het gebied van Visie en Strategie? Bel ons voor een intake-gesprek.