Nadia Nieuwenhuijs
Jan 7, 2020

Het is zover! Je bent toe aan een nieuwe uitdaging in het communicatievak. En nu viel je oog ook nog op een droomvacature. Snel aan de slag met een creatieve brief of vlog om op te vallen. Maar dat oude CV kun je echt niet meer meesturen... Nadia Nieuwenhuijs zag bij haar vorige werkgever, Bureau voor Overheidscommunicatie, heel veel CV’s voorbij komen en weet ook precies waar opdrachtgevers op letten bij het beoordelen van CV’s. Hierbij een paar handige tips zodat jouw CV weer up-to-date is!

✅CV: kies voor rust en overzicht. Bedenk dat de lezer vaak veel CV’s onder ogen krijgt en binnen een aantal seconden een CV scant. De leesbaarheid is dus echt van groot belang. Als er ‘gezocht’ moet worden waar een bepaalde ervaring is op gedaan dan verkleint dit de kans om op de juiste ‘stapel’ terecht te komen;

✅Vormgeving: ga niet voor een schreeuwerig drukke opmaak. Geef je CV makkelijk een moderne uitstraling door gebruik te maken van gratis apps zoals Canva.

✅Voor iedere vacature maak je een CV op maat. Klinkt als veel werk maar in praktijk houdt het in dat je als het ware je CV toeschrijft naar de vacature (relevante ervaring benoem je, minder relevante ervaring laat je weg of beschrijf je beknopt);

✅Gebruik in je CV (voor zo ver mogelijk en uiteraard op waarheid berust) dezelfde terminologie als in de vacature. Zo herkent de lezer direct bepaalde functies of werkzaamheden;

✅Motivatietekst: probeer je in te leven in de functie. Geef aan waarom je enthousiast wordt van deze functie bij deze werkgever en wat je meebrengt om de functie met succes in te vullen. Ook laat je zien dat je voldoet aan de gestelde eisen en wensen van je mogelijk nieuwe werkgever. Valkuil is vaak dat je je motivatie schrijft als een opsomming van wat je aan ervaring hebt. Maar daar is het CV voor;

✅Het klinkt heel logisch… Maar let op spelfouten! Laat iemand anders nog eens tegenlezen voordat je jouw CV / motivatie verstuurd.

Nadia Nieuwenhuijs

Inspirende nieuws & blogposts

Trainer aan het woord Chris Mulder

Sep 14, 2023
‘Ik zie veel communicatieprofessionals hun stinkende best doen om beslagen ten ijs te komen met een kundig advies, terwijl ze overruled worden door..
Lees verder

Regie houden op een crisis: voor, tijdens en na

Jul 25, 2023
Met 100% zekerheid een crisis voorkomen, dat kan niemand. Wel is het handig dat je in de rol van communicatieadviseur inzicht hebt in..
Lees verder

Laat je niet tegenhouden, jaag je dromen na

Jul 11, 2023
‘Ik ben trots op waar ik nu in mijn loopbaan sta. Door in mezelf te geloven en mij niet af te laten leiden door de meningen van anderen kon ik echt..
Lees verder

Communicatiever worden als professional, als team of als organisatie?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed dix nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostru exerci tation ullamcorpe.