Van der Hilst Communicatie
Jul 5, 2022


‘Organisatieverandering, als senior communicatieprofessional ontkom je er niet aan’
Docent - Kilian Bennebroek Gravenhorst

Heb je de afgelopen jaren de opleiding Executive communicatieprofessional D bij Van der Hilst Communicatie gevolgd, dan ben je Kilian Bennebroek Gravenhorst tegengekomen. Sinds 2019 geeft hij tijdens één lesbijeenkomst inzicht in organisatieverandering in de praktijk. Logisch, vindt Kilian, omdat verandering en communicatie niet zonder elkaar kunnen. ‘Zeker niet op het niveau van strategische communicatie waarbij je gesprekspartner bent van de top van een organisatie, die veel tijd aan organisatieverandering besteden.’

De opleidingen en trainingen van Van der Hilst Communicatie hebben altijd een duidelijke link met de praktijk. Zo ook de les van Kilian, als onderdeel van de D-opleiding.
Kilian begint: ‘Ik ben - alweer een tijd geleden - gepromoveerd op het onderwerp ‘belemmeringen en succesfactoren bij veranderprocessen’. Gaandeweg realiseerde ik mij dat het vak, waarmee ik mij in mijn lessen en onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam bezighield, zich vooral buiten afspeelde. Ik wilde m’n kamer uit, naar de plek waar mensen werken aan verandering. Sinds 2005 werk ik dan ook als zelfstandig adviseur vanuit PlusPulse, een netwerk van veranderkundigen.

Ik werk bij voorkeur voor maatschappelijke organisaties. Daar lever ik een vakinhoudelijke bijdrage en lever ik een bijdrage aan hun ontwikkeling, gaat Kilian verder. Mijn werkervaring loopt als rode draad door mijn bijdrage aan de D-opleiding waar ik naast theorie over de bouwstenen van een verandervraagstuk zeker ook stilsta bij de praktijkvoorbeelden van deelnemers en mijzelf.’

Begrijpelijkheid en buitenwereld hand in hand
Verandering en communicatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kilian legt uit: ‘Tijdens de lessen merk ik dat wij, de communicatieprofessionals en ik als veranderkundige, elkaar goed verstaan. We willen allemaal scherp krijgen wat de aanleiding van een verandering is en antwoorden hebben op belangrijke vragen zoals waarom, met wie en wanneer. Communicatie heeft andere aandachtspunten, zoals bijvoorbeeld de begrijpelijkheid van de aanleiding en daarmee de boodschap per doelgroep. Veranderexperts kijken meer naar de buitenwereld. Wat vraagt de buitenwereld van een organisatie en wat is dan de gewenste of noodzakelijke verandering die deze vraag met zich meebrengt? Als je dit scherp hebt, heb je de aanleiding. Die combinatie van begrijpelijkheid en buitenwereld is een mooie mix om verandering in goede banen te leiden.

‘We kijken anders naar een vraagstuk, maar houden ons met dezelfde dingen bezig.’

De kracht van mondelinge communicatie
‘Vanuit mijn vak ben ik meer met de inhoud van een verandering bezig. Een communicatieprofessional heeft meer aandacht voor het overbrengen ervan en het effect in de organisatie. We houden ons met hetzelfde bezig, maar kijken anders naar een vraagstuk´, aldus Kilian. ‘Oftewel, ik vraag mij af hoe we een verandering werkend krijgen en een communicatieprofessional werkt uit hoe we de verandering in de hoofden en harten van de doelgroep(en) krijgen. Zodanig dat de boodschap mensen ook echt raakt en uitgewerkt in alle middelen die je tot je beschikking hebt. Daarbij valt het belangrijke effect van mondelinge lijn-communicatie mij steeds meer op. Dat heeft zoveel meer impact dan schriftelijke communicatie, maar ook daar maakt de combinatie waarschijnlijk het verschil.’

Blijf scherp op je oorspronkelijke opdracht
Kilian merkt ook een valkuil op bij communicatieprofessionals die hij tegenkomt in de opleiding en in zijn werk. Communicatieadviseurs zijn volgens hem sneller dan veranderdeskundigen geneigd om allerlei zaken over te nemen, naar zich toe te trekken. Hij licht toe: ‘Blijf scherp op de opdracht die je hebt gekregen. Neem geen zaken over waarvoor anderen verantwoordelijk zijn of waar jouw opdrachtgever niet aan toekomt. Ga vooral niet repareren waar lijn-communicatie niet werkt. Houd focus op jouw rol en blijf samenwerken zodat anderen de verandering nog dichterbij kunnen brengen. Dan wordt je aanpak completer en beter. Door die wisselwerking versterk je elkaar en de verandering. Ondertussen is vrijwel elke organisatie met verandering bezig, dus op het werkniveau van de senior communicatieprofessional ontkom je er niet aan. Je moet er dus echt wel wat van weten. Gelukkig maar, want het is zo’n mooi vak!’

Van der Hilst Communicatie

Lees, luister en kijk meer!

Opleiding Executive Communicatieprofessional

okt 6, 2022
Heb jij de ambitie om, vanuit een strategisch autonome positie, de verbindende factor te zijn tussen werkvloer en directiekamer? Dan is de Van der Hilst D (BNP5) dé geschikte opleiding voor jou! De opleiding Executive Communicatieprofessional vergroot jouw vermogen om met impact strategisch te handelen.
Lees verder

Podcast gedragsverandering

mei 20, 2022
Hoe werkt gedragsverandering? Wat moet de communicatieprofessional ervan weten? En waarom gaat het juist om de hele kleine, praktische ‘duwtjes’?  Luister de podcast met docent Liza Luesink.
Lees verder

Communicatiewerk bij de overheid: groot empathisch vermogen een must

mei 24, 2022
'Bij iedere overheidsorganisatie is iets bijzonders te doen voor communicatieprofessionals.’ Een bevlogen verhaal van ervaringsdeskundige en ervaringsdeskundige en vakdocent Corine Hoppenbrouwers.
Lees verder

Communicatiever worden als professional, als team of als organisatie?

Neem contact met ons op!