Skip to content

Praktische informatie

De  Masterclass Crisiscommunicatie bestaat uit 1 trainingsdag.

Startdatum Locatie Opmerkingen
Deelnemers 8
Lesdagen 1 trainingsdag
Tijden 09.30 uur - 16.30 uur
Studieduur 1 dag
Studiebelasting n.v.t.
Kosten € 1.095,- *
* Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Programma

o Brand bij een chemisch bedrijf
o Je organisatie is gehackt en er is vertrouwelijke informatie gestolen of gelekt
o Een geval #Metoo
o Fraude of witwassen in je organisatie
o Doden en gewonden bij een steekincident
o Een terrorist of verwarde persoon
o Racisme of discriminatie binnen jouw organisatie
* Kruis aan wat voor jou van toepassing is.

De crisis komt. Wees voorbereid.
Crisiscommunicatie staat in de top 5 van issues waar jouw directeur buikpijn van krijgt. Dus: wil jij je toegevoegde waarde als communicatieadviseur verhogen? Wees dan voorbereid. Wat staat jou te doen in crisistijd? Wat werkt wel en wat niet? Wat leeft er in de binnen- en buitenwereld. Welke meningen hoor je via social kanalen? Met een omgevingsanalyse krijg je daar beter zicht op. In een crisiscommunicatieplan staat wat je moet doen.

Dagdeel 1 (ochtend): inspirerende casussen uit binnen- en buitenland
In het eerste deel ga je aan de slag met de theorie. Aan de hand van echte crises uit binnen- en buitenland bespreek je de meest recente inzichten en lessen: wat is goede crisiscommunicatie? Wat zijn de voor- en nadelen van sociale media? Wat kun je nu al voorbereiden aan boodschappen, hoe creëer je meer rust voor jezelf en je team in de chaos en wat moet er minimaal in een crisiscommunicatieplan staan?

Dagdeel 2 (Middag): crisiscommunicatie in jouw organisatie
Je leert aan de hand van enkele scenario’s hoe je een omgevingsanalyse maakt. Hoe reageren pers, publiek en (vooral) getroffenen? Wat betekent dat voor je communicatie? Welke vragen, geruchten en onjuiste informatie gaat er rond? Wanneer reageer je op geruchten en hoe? Je gaat zelf aan de slag en bespreekt je omgevingsanalyse met je medecursisten en de trainer. Daarna ga je met een communicatieadvies oefenen. Je leert wat er minimaal in moet staan, hoe je van omgevingsanalyse naar advies komt en hoe je dit kort en scherp verwoordt. Je schrijft een korte eerste persverklaring die je zelf ook geeft.

Een programma met optimale focus
Een intakegesprek met de trainer helpt je om het programma scherp te volgen en het maximale eruit te halen. De trainer kent jouw leerwensen nu en houdt er rekening mee in het programma. Tijdens de training is het doen, kijken, discussiëren en inzichten verwerven. Je leert hoe de theorie van crisiscommunicatie in de praktijk uitpakt. En echt Van der Hilst: er is veel ruimte voor jouw eigen praktijkervaring!

Direct inschrijven

Resultaat

Na deze masterclass ben jij beter voorbereid op crises en kun je je organisatie beter helpen als het dan toch gebeurt.
Je kunt een crisiscommunicatieplan en een omgevingsanalyse maken.

Na deze training ontvang je een Van der Hilst Certificaat van Deelname.

Direct inschrijven

Typisch Van der Hilst

  • Je volgt deze training in een Van der Hilst groep. Dat betekent dat je omringd bent door communicatieprofs die állemaal met hun crisiscommunicatie aan de slag gaan. Welke tips hebben zij? Welke crises voorzien zij en wat is hun plan? Wow, interessant!
  • De trainer is een stevige adviseur, met jarenlange ervaring in crisiscommunicatie en het trainen en opleiden van communicatieprofs.
  • Persoonlijke begeleiding zit in het DNA van Van der Hilst. Heb je na het volgen van de training nog een vraag? Vraag gerust om advies!

Twijfel je of deze training de juiste keuze voor je is of weet je niet zeker of je toelaatbaar bent? Dan is een gesprek met een van onze ontwikkeladviseurs een goed idee! We zijn bereikbaar voor advies en praktische vragen op telefoonnummer 033-450 50 00, via de e-mail info@hilst.nl of de chatfuntie.

Direct inschrijven

Een greep uit ons netwerk

Schrijf je nu in