Skip to content

Praktische informatie

De training Creatief schrijven voor Communicatieprofessionals bestaat uit 3 trainingsdagen.

Startdatum Trainers Locatie Opmerkingen
Datum: 17 oktober 2024 Trainer: Liesbeth Dohmen Locatie: Utrecht Opmerking: 14 november (dag 2) en 28 november (dag 3) Direct inschrijven
Deelnemers 12
Lesdagen 3 bijeenkomsten
Tijden 10.00 uur-17.00 uur
Studieduur 3 trainingsdagen
Studiebelasting Gemiddeld 4 uur huiswerk (totaal exclusief trainingsdagen)
Kosten € 1.895,- *
* Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Creatief schrijven kun je leren!

Maar hóe dan? Deze schrijftraining geeft je een rugzak vol ideeën. Je past 10 – 20 – 30 nieuwe technieken toe. Een beetje theorie. Heel veel tekstvoorbeelden. En oefeningen die je heel eenvoudig op weg helpen. Je ontdekt vanzelf wat het beste bij je past.

De training is speciaal voor communicatieprofessionals
We maken het programma op maat voor jou en de andere deelnemers. Al je schrijfvragen zijn welkom. Je leert in ieder geval:

 • welke tekstdoelen en schrijfstrategieën er zijn;
  hoe je een insteek voor je verhaal kiest en hoe je hiermee varieert;
 • wat focus met een tekst doet;
  welke schrijftechnieken je allemaal kunt inzetten;
 • hoe je je tekst kunt laten aansluiten bij het taalniveau van de lezer;
  op welke manieren je je structuur kunt neerzetten;
 • hoe je nudging-principes ook bij het schrijven kunt gebruiken.

Je levert vooraf je leerdoelen en 5 eigen teksten bij de trainer aan. Daarmee maken wij de modules en oefeningen. Zo wordt het volgen van de training een feest van herkenning. En wat leuk ook om mee te kijken met teksten van communicatie-collega’s!

Kun jij wel wat inspiratie en schrijftechniek gebruiken?
Schrijf je regelmatig voor je werk? Voor allerlei kanalen en doelgroepen? Twijfel je soms of je wel creatief genoeg bent? Dan is deze schrijftraining écht iets voor jou.

Direct inschrijven

Je bent creatiever dan je dacht

Na de training kijk je op een nieuwe manier naar teksten. Je denkt kritisch na over je onderwerp en de insteek van je verhaal. Zelfs een saai onderwerp kun jij op een interessante manier overbrengen. Je hebt zo veel ideeën, je kunt direct aan de slag.

Kun je na de training alle tips nog opdreunen? Nee? Geen probleem, je ontvangt alle teksten en een samenvatting. Handig om bij de hand te houden tijdens het schrijven!

Na deze training ontvang je een Van der Hilst Certificaat van Deelname

Direct inschrijven

Typisch Van der Hilst

 • Je volgt deze training in een Van der Hilst klas. Dat betekent dat je omringd bent door communicatieprofs die állemaal een vraag hebben over schrijven. Welke tips hebben zij? Hoe zien hun teksten eruit? Waar lopen ze tegenaan bij het schrijven? Super interessant!
 • De trainer is een echte schrijffanaat. Ze heeft veel ervaring met het opleiden van communicatieafdelingen en redacties. Of je haar nu een taalvraag stelt of een ingewikkelde tekst voorlegt… ze is altijd enthousiast.
 • Persoonlijke begeleiding zit in het DNA van Van der Hilst. Heb je na het volgen van de training nog een vraag? Of is er een schrijfvraag binnen jouw organisatie? Vraag gerust om advies!

Direct inschrijven

Een greep uit ons netwerk

Schrijf je nu in