Skip to content

Praktische informatie

Deze eendaagse training is voor professionals die schrijven voor verschillende kanalen. 

Startdatum Trainers Locatie Opmerkingen
Datum: 15 oktober 2024 Trainer: Marije Mens Locatie: Utrecht Opmerking: Direct inschrijven
Deelnemers 12
Lesdagen 1 bijeenkomst
Tijden 10.00 uur - 17.00 uur
Studieduur 1 dag
Studiebelasting n.v.t.
Kosten € 750,- *
* Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Creatief schrijven voor alle kanalen

Welk verhaal vertel je? Op welk kanaal en op welke manier? Na deze training stel jij jezelf altijd deze vragen. Want nu er zo veel informatie voorhanden is, is het schrijven van een nieuwsbericht niet meer voldoende om je lezer te boeien.

De training is speciaal voor communicatieprofessionals
Je leert wat je kunt doen om meer aandacht te krijgen voor je product, dienst of organisatie. We gaan aan de slag met storytelling:

  • Je leert op een nieuwe manier naar je onderwerp kijken.
  • Je kiest heel bewust voor een creatieve insteek.
Weet je welke verhalen je wilt vertellen? Dan knopen we alle kanalen aan elkaar: crossmediaal schrijven:
  • Hoe schrijf je een pakkende titel, oneliner en lead?
  • Hoe schrijf je korte berichten voor social media?
  • Op welke manieren link je door: allerlei praktische ideeën.

Deze schrijftraining geeft je een rugzak vol ideeën
Je oefent ook veel. Met teksten uit de groep, met casussen uit de praktijk. De vraag is steeds: hoe kun je deze inhoud aanbieden? Hoe verleid je je lezer om verder te lezen? En welke schrijftechnieken zet je dan in?

Direct inschrijven

Je bent creatiever dan je dacht!

Na de training kijk je op een nieuwe manier naar tekst. Je denkt kritisch na over je onderwerp en de insteek van je verhaal. Geen saaie, lange nieuwsberichten meer. Maar prikkelende, creatieve artikelen en een reeks aan social berichten. Je hebt zo veel ideeën, je kunt direct aan de slag.

Kun je na de training alle tips nog opdreunen? Nee? Geen probleem, je ontvangt alle teksten en een samenvatting. Handig om bij de hand te houden tijdens het schrijven!

Na deze training ontvang je een Van der Hilst Certificaat van Deelname.

Direct inschrijven

Typisch Van der Hilst

  • Je volgt deze training in een Van der Hilst groep. Dat betekent dat je omringd bent door communicatieprofs die állemaal een vraag hebben over schrijven. Welke tips hebben zij? Hoe zien hun teksten eruit? Waar lopen ze tegenaan bij het schrijven? Super interessant!
  • De trainer is een echte schrijffanaat. Ze heeft veel ervaring met het opleiden van communicatieafdelingen en redacties. Of je haar nu een taalvraag stelt of een ingewikkelde tekst voorlegt… ze is altijd enthousiast.
  • Persoonlijke begeleiding zit in het DNA van Van der Hilst. Heb je na het volgen van de training nog een vraag? Of is er een schrijfvraag binnen jouw organisatie? Vraag gerust om advies!

Twijfel je of deze training de juiste keuze voor je is of weet je niet zeker of je toelaatbaar bent? Dan is een gesprek met een van onze ontwikkeladviseurs een goed idee! We zijn bereikbaar voor advies en praktische vragen op telefoonnummer 033-450 50 00, via de e-mail info@hilst.nl of de chatfuntie.

Direct inschrijven

Een greep uit ons netwerk

Schrijf je nu in