Inge van Tol
Jan 27, 2020

Je wilt graag een opleiding volgen...Maar je hebt nog geen opleidingsbudget... En erom vragen bij je leidinggevende is best spannend. Met deze 6 argumenten heb je dat opleidingsbudget vast zo binnen!

1. Een opleiding biedt toegevoegde waarde voor de organisatie

Vraag jezelf, voordat je het gesprek voert, af wat draagt je opleiding bij aan de organisatiedoelstellingen? Hoe sluit de opleiding aan bij de visie van de organisatie? Welke kennis en ervaring kun je toepassen in je baan? Je maakt dan inzichtelijk en concreet wat de opleiding oplevert voor de organisatie waarin je werkzaam bent.

2. De vaardigheden die je opdoet helpen je jouw functie beter uit te voeren

Welke vaardigheden en competenties staan er in jouw huidige functieomschrijving? Leg de link tussen je werkzaamheden, je competenties en de ontwikkelpunten in jouw kennis. Gebruik dat als argument om te investeren in de kennis die je graag wilt opdoen.

3. Een case uit jouw werk kun je tijdens een praktijkgerichte opleiding inbrengen

In onze praktijkgerichte beroepsopleidingen is er ruimte om tijdens de lessen met vakgenoten en de docent voorbeelden uit de werkpraktijk te bespreken. Hierdoor neem je de opgedane kennis direct meenemen in je dagelijkse praktijk. Je werkgever hoeft dus niet bang te zijn dat je door de studie minder tijd aan je werk kunt besteden. Win-win dus!

4. Je toont aan dat je ambities hebt

Door het volgen van een opleiding ziet een werkgever dat je investeert in je toekomst doordat je jezelf blijft ontwikkelen.

5. Werknemers die blijven ontwikkelen zijn loyaal

Mensen willen vooruit in het leven, ze willen groeien. Werkgevers die hun medewerkers mogelijkheden bieden om hun kennisniveau op peil te houden, kunnen vaker rekenen op loyaliteit van hun werknemers. Kennis vergaren werkt immers motiverend.

6. Kennis is macht, maar kennis delen is kracht

Door jezelf te ontwikkelen, breng je weer nieuwe kennis in jouw organisatie. De vakkennis die je opdoet, kun je breed delen en daar profiteert de gehele organisatie van.

Auteur: Inge van Tol

Bekijk onze communicatieopleidingen hier.

Inge van Tol

Inspirende nieuws & blogposts

Uitdagende communicatierol binnen en buiten de muren van de forensische zorg

Nov 29, 2022
Communicatieprofessional aan het woord: Ypie Veenstra. In haar werk heeft Ypie Veenstra samen met haar twee vaste communicatiecollega’s een niet..
Lees verder

Trainer aan het woord: Edi van Gelder

Nov 9, 2022
Edi van Gelder: ‘Juist adviseurs zouden hun gesprekspartner moeten laten praten om zo beter te kunnen adviseren. In de training adviesvaardigheden..
Lees verder

Technologie, complexiteit en vertrouwen: de toekomst van communicatie!

Nov 9, 2022
  Lisette Kaptein is Ontwikkelmanager bij Van der Hilst Communicatie. Zij heeft onder andere 15 jaar ervaring als communicatieadviseur bij de..
Lees verder

Communicatiever worden als professional, als team of als organisatie?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed dix nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostru exerci tation ullamcorpe.