Nadia Nieuwenhuijs
Feb 9, 2022

Er zijn talloze boeken geschreven over gedragsverandering en communicatie. Als communicatieprofessionals kunnen we niet heen om dit onderwerp. We verzamelden voor jou klassiekers en een aantal ‘who to follow’.

Klassiekers

Op de lijst mogen dé klassiekers uiteraard niet ontbreken als het gaat om (toegepaste) gedragspsychologie / gedragsverandering:

  • Robert Cialdini –Invloed de geheimen van het overtuigen 
  • Daniel Kahneman – Ons feilbare denken
  • Reint Jan Renes - Draaiboek gedragsverandering 

Gedrag en Communicatie in de praktijk

Hoor en lees hoe professionals de principes van gedragspsychologie verfijnen en toepassen. En gebruik deze kennis om als communicatieadviseur nog effectiever te worden.

Genieke Herthogs 
Mede-auteur van het boek Impact. Volg Genieke via LinkedIn en luister de podcast  met Ben Tiggelaar over meer impact met onbewust beïnvloeden.

Chantal van der Leest
Auteur van het boek ‘Ons feilbare denken op het werk’. Als wetenschapsjournalist publiceert Chantal ook regelmatig in diverse media zoals het AD over gedragspsychologie. Je volgt haar via LinkedIn

Duwtje
Het bureau voor gedragsvraagstukken. Volg Duwtje op Facebook.  Leuk nieuws later deze maand komt er zelfs een boek uit van Joyce Croonen en Liza Luesink: Duwtje in de juiste richting met de 16 meest effectieve gedragstechnieken
Liza Luesink en Ruben Dummer ontmoet je ook als docent in onze beroesopsopleidingen.  

CASI-methode
Lees meer over de CASI-methode en gedragsverandering op de website CommunicatieRijk (Dienst Publiek en Communicatie).

Sarah Gagenstein en Jolijn Mes
Auteurs van het boek:  Word meesterframer de complete handleiding framing voor iedereen die wil overtuigen.

Bea Aernoutse
Is auteur van het boek Happy Chance. Haar betoog over veranderingen, groot of klein kan pas een succes worden als medewerkers happy zijn.

Wil Michels
Zoals altijd weet Wil theorie te vertalen naar de dagelijkse werkpraktijk van de communicatieprofessional. Je leest hier zijn powerpoint over gedragsverandering en communicatie.

Bas Wouters en Joris Groen
Wil je gedragsbeïnvloeding online toepassen dan is het boek Online Invloed: Gedragspsychologie voor betere online resultaten een echte aanrader.

De Gedragsveranderaar (Behavior Change Academy)
Kijken met een wetenschappelijke bril naar gedragsverandering in de praktijk.
Je volgt De Gedragsveranderaar via LinkedIn.

Heb jij ‘who to follow’ tips? Laat het ons weten via info@hilst.nl
We voegen ze graag aan de verzameling toe!

 

 

Nadia Nieuwenhuijs

Inspirende nieuws & blogposts

Uitdagende communicatierol binnen en buiten de muren van de forensische zorg

Nov 29, 2022
Communicatieprofessional aan het woord: Ypie Veenstra. In haar werk heeft Ypie Veenstra samen met haar twee vaste communicatiecollega’s een niet..
Lees verder

Trainer aan het woord: Edi van Gelder

Nov 9, 2022
Edi van Gelder: ‘Juist adviseurs zouden hun gesprekspartner moeten laten praten om zo beter te kunnen adviseren. In de training adviesvaardigheden..
Lees verder

Technologie, complexiteit en vertrouwen: de toekomst van communicatie!

Nov 9, 2022
  Lisette Kaptein is Ontwikkelmanager bij Van der Hilst Communicatie. Zij heeft onder andere 15 jaar ervaring als communicatieadviseur bij de..
Lees verder

Communicatiever worden als professional, als team of als organisatie?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed dix nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostru exerci tation ullamcorpe.