Nadia Nieuwenhuijs
Feb 9, 2022

Er zijn talloze boeken geschreven over gedragsverandering en communicatie. Als communicatieprofessionals kunnen we niet heen om dit onderwerp. We verzamelden voor jou klassiekers en een aantal ‘who to follow’.

Klassiekers

Op de lijst mogen dé klassiekers uiteraard niet ontbreken als het gaat om (toegepaste) gedragspsychologie / gedragsverandering:

  • Robert Cialdini –Invloed de geheimen van het overtuigen 
  • Daniel Kahneman – Ons feilbare denken
  • Reint Jan Renes - Draaiboek gedragsverandering 

Gedrag en Communicatie in de praktijk

Hoor en lees hoe professionals de principes van gedragspsychologie verfijnen en toepassen. En gebruik deze kennis om als communicatieadviseur nog effectiever te worden.

Genieke Herthogs 
Mede-auteur van het boek Impact. Volg Genieke via LinkedIn en luister de podcast  met Ben Tiggelaar over meer impact met onbewust beïnvloeden.

Chantal van der Leest
Auteur van het boek ‘Ons feilbare denken op het werk’. Als wetenschapsjournalist publiceert Chantal ook regelmatig in diverse media zoals het AD over gedragspsychologie. Je volgt haar via LinkedIn

Duwtje
Het bureau voor gedragsvraagstukken. Volg Duwtje op Facebook.  Leuk nieuws later deze maand komt er zelfs een boek uit van Joyce Croonen en Liza Luesink: Duwtje in de juiste richting met de 16 meest effectieve gedragstechnieken
Liza Luesink en Ruben Dummer ontmoet je ook als docent in onze beroesopsopleidingen.  

CASI-methode
Lees meer over de CASI-methode en gedragsverandering op de website CommunicatieRijk (Dienst Publiek en Communicatie).

Sarah Gagenstein en Jolijn Mes
Auteurs van het boek:  Word meesterframer de complete handleiding framing voor iedereen die wil overtuigen.

Bea Aernoutse
Is auteur van het boek Happy Chance. Haar betoog over veranderingen, groot of klein kan pas een succes worden als medewerkers happy zijn.

Wil Michels
Zoals altijd weet Wil theorie te vertalen naar de dagelijkse werkpraktijk van de communicatieprofessional. Je leest hier zijn powerpoint over gedragsverandering en communicatie.

Bas Wouters en Joris Groen
Wil je gedragsbeïnvloeding online toepassen dan is het boek Online Invloed: Gedragspsychologie voor betere online resultaten een echte aanrader.

De Gedragsveranderaar (Behavior Change Academy)
Kijken met een wetenschappelijke bril naar gedragsverandering in de praktijk.
Je volgt De Gedragsveranderaar via LinkedIn.

Heb jij ‘who to follow’ tips? Laat het ons weten via info@hilst.nl
We voegen ze graag aan de verzameling toe!

 

 

Nadia Nieuwenhuijs

Inspirende nieuws & blogposts

Trainer aan het woord Chris Mulder

Sep 14, 2023
‘Ik zie veel communicatieprofessionals hun stinkende best doen om beslagen ten ijs te komen met een kundig advies, terwijl ze overruled worden door..
Lees verder

Regie houden op een crisis: voor, tijdens en na

Jul 25, 2023
Met 100% zekerheid een crisis voorkomen, dat kan niemand. Wel is het handig dat je in de rol van communicatieadviseur inzicht hebt in..
Lees verder

Laat je niet tegenhouden, jaag je dromen na

Jul 11, 2023
‘Ik ben trots op waar ik nu in mijn loopbaan sta. Door in mezelf te geloven en mij niet af te laten leiden door de meningen van anderen kon ik echt..
Lees verder

Communicatiever worden als professional, als team of als organisatie?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed dix nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostru exerci tation ullamcorpe.