Skip to content

Praktische Informatie

De training Adviesvaardigheden Niveau 3  bestaat uit 4 trainingsdagen opgedeeld in 2 blokken van 2 dagen. Aan de start van de training én tussen de 2 blokken in, heb je een individueel coachingsgesprek met de trainer/coach.

 

Startdatum Trainers Locatie Opmerkingen
Datum: 17 oktober 2024 Trainer: Nynke Sikkema Locatie: Utrecht Opmerking: dag 2: 18 oktober dag 3 en 4: 21 en 22 november (trainingsdagen) Direct inschrijven
Deelnemers 8
Lesdagen 4 bijeenkomsten
Tijden 09.00 / 10.00* uur - 17.00 uur (starttijd afhankelijk van de trainingsdag). Individuele coachingsgesprekken worden ingepland.
Studieduur 4 trainingsdagen en 2 individuele coachingsgesprekken
Studiebelasting Tussentijdse opdracht op gedragsniveau
Kosten € 4.495,- *
* Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Programma

4 dagen vol inspiratie en inzichten + 2 individuele coachingsgesprekken

De training bestaat uit 4 trainingsdagen opgedeeld in 2 blokken van 2 dagen. De trainingsdagen worden aangevuld met 2 individuele coachingsgesprekken. Aan de start van de training en tussen de 2 blokken in. Een ideale combinatie van leren met vakgenoten en individuele begeleiding.

Dit ga je leren
De training bestaat uit een combinatie van trainingsdagen met vakgenoten, (zelf)onderzoek en twee individuele coachingsgesprekken. Op die manier versterk je jouw (persoonlijk) leiderschap en voel jij je nog krachtiger bij het adviseren in complexe vraagstukken.

Alles wat je nodig hebt om te spelen in de ‘Champions League’ van adviseren
Op de trainingsdagen ga je samen met een trainer/coach en vakgenoten aan de slag met de volgende thema’s:

 • Beïnvloeding
 • Macht
 • Conflicthantering
 • Onderhandelen
 • Leiderschap
 • Stijlflexibiliteit
 • Authenticiteit
 • Scenario denken
 • Strategisch denken en tactisch handelen

Meer inzicht in jezelf
Tijdens de training word je volop met jezelf geconfronteerd. Wie ben jij als leider? Je leert  je intrinsieke waarden en overtuigingen kennen, zodat je die kunt meenemen in je werk. Ook leer je hoe je jouw krachten beter benut en jouw valkuilen omzeilt.

Situatie–gedachten–gevoel–gedrag
We werken vanuit de keten: situatie–gedachten–gevoel–gedrag en onderzoeken de beïnvloedingsruimte en mogelijke interventies bij de verschillende stappen van deze keten. 

Wat deze training anders maakt

Inspirerende werkvormen die echt iets in beweging zetten
Werkvormen die we inzetten zijn onder andere:
●    Simulatie
●    Opstellingen
●    (Eigen) casuïstiek
●    Trainingsacteurs
●    Beeld- en geluidsopname
●    Spiegels

Elke oefening bespreken we na. Er is ruimte en tijd voor persoonlijke invulling, reflectie, 360 graden feedback en herhaling.

Alle ruimte voor jouw persoonlijke uitdagingen
Er is veel ruimte om eigen voorbeelden en situaties in te brengen en deze in oefeningen centraal te stellen. Zo kun je het geleerde straks ook echt toepassen in jouw praktijk.

Leren van en met andere communicatiemanagers
Je mededeelnemers zijn allemaal communicatiemanagers. Zij zullen net als jij de complexe vraagstukken op organisatieniveau herkennen. Jullie gaan niet alleen leren van de trainer/coach, maar zeker ook van elkaar.

Individuele coachingsgesprekken
De twee individuele coachingsgesprekken geven je de ruimte om te onderzoeken hoe ‘het werkt’ bij jou. En hoe je dingen anders kunt doen, waardoor er een ander effect/andere opbrengst is. Heb je een specifieke loopbaanuitdaging? Breng het in!

Nog vragen?

Twijfel je of deze training de juiste keuze voor je is of weet je niet zeker of je toelaatbaar bent? Dan is een gesprek met een van onze ontwikkeladviseurs een goed idee! We zijn bereikbaar voor advies en praktische vragen op telefoonnummer 033-450 50 00, via info@hilst.nl of via de chatfuntie. Direct inschrijven

Resultaat

Na het volgen van de training Adviesvaardigheden Niveau 3  heb je alle technieken in handen omhanden om jouw strategisch advies met meer kracht in te brengen bij het MT, de directie of jouw CEO.

 • Je persoonlijk leiderschap is versterkt, je geeft jouw rol invulling vanuit zelfsturing in combinatie met gevoel voor de context waarin jij werkzaam bent.
 • Je weet je grenzen te bewaken, je zelfkennis is toegenomen en je kunt beter op jezelf en je persoonlijke ontwikkeling reflecteren.
 • Je kunt je uitspreken en behoudt stevigheid, ook bij confronterende en/of conflictsituaties.
 •  Je kunt anderen begeleiden/meenemen op inhoud en proces omdat je kunt aansluiten bij hun belangen en referentiekader.

Na deze training ontvang je een Van der Hilst Certificaat van Deelname.

Nog vragen?

Twijfel je of deze training de juiste keuze voor je is of weet je niet zeker of je toelaatbaar bent? Dan is een gesprek met een van onze ontwikkeladviseurs een goed idee! We zijn bereikbaar voor advies en praktische vragen op telefoonnummer 033-450 50 00, via info@hilst.nl of via de chatfuntie. 

Direct inschrijven

Typisch Van der Hilst


✔️Omringd door ervaren communicatieprofessionals
Je volgt deze training in een Van der Hilst-groep. Dat betekent dat je omringd bent door communicatiestrategen en ervaren communicatieprofessionals die állemaal hun adviesvaardigheden willen verbeteren. Andere deelnemers functioneren op vergelijkbaar niveau in hun organisatie, waardoor je ook leert van elkaars ervaringen.
✔️De beste trainers
Onze trainers hebben jarenlange ervaring in het trainen en opleiden van communicatiemanagers 
✔️Persoonlijke begeleiding
In deze training zijn 2 coachingsgesprekken inbegrepen. Heb je na het volgen van deze training nog een vraag? Vraag gerust om advies!

Nog vragen?

Twijfel je of deze training de juiste keuze voor je is of weet je niet zeker of je toelaatbaar bent? Dan is een gesprek met een van onze ontwikkeladviseurs een goed idee! We zijn bereikbaar voor advies en praktische vragen op telefoonnummer 033-450 50 00, via de e-mail info@hilst.nl of de chatfuntie.

Direct inschrijven

Een greep uit ons netwerk

Schrijf je nu in