Adviesvaardigheden

Home / Trainen / Adviesvaardigheden

 

Adviesvaardigheden

Persoonlijke Effectiviteit

Met deze training help je je adviesvaardigheden en beïnvloedingsvaardigheden een flink stuk vooruit. Of iemand je advies aanneemt is immers niet alleen afhankelijk van de inhoud, maar zeker ook van de manier waarop jij je gesprekspartner weet mee te krijgen.

Maak gebruik van de download voor meer praktische informatie.

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Prijs De prijs voor deze training in 2021 is € 1.695,- De prijs voor deze training in 2022 is € 1.750 ,-

Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Aantal deelnemers 12
Startdatum

2021

Training, gaat van start! Nog een paar plaatsen vrij!
4 november (dag 1)
5 november (dag 2)
Tijden: 09.00-16.30 uur

2022

Training
2 februari (dag 1)
3 februari (dag 2)
Tijden: 09.00-16.30 uur

Training 
7 april (dag 1)
8 april (dag 2)
Tijden: 09.00-16.30 uur

Training
14 juni (dag 1)
15 juni (dag 2)
Tijden: 09.00-16.30 uur

Training
19 september (dag 1)
20 september (dag 2)
Tijden: 09.00-16.30 uur

Training
16 november (dag 1)
17 november (dag 2)
Tijden: 09.00-16.30 uur

 

Locatie Aristo meeting Plaza
Utrecht CS
adviesvaardigheden training

Succesvol adviseren
Effectief Adviseren is zorgen voor een inhoudelijk goed advies dat ook geaccepteerd wordt.

Wat je leert:
Succesfactoren van adviseren
Je verkent de relatie tussen jouw gesprekspartner jouw vakgebied, jouw kwaliteiten, jouw opvattingen en de (organisatie-)context waarin het advies plaats vindt. Je zult zien hoe deze factoren elkaar beïnvloeden en bepalend zijn voor jouw effectiviteit.

Klanttypen, beïnvloedings- en adviesstijlen
Welke adviesstijl is het meest effectief bij een bepaald type gesprekspartner? Je ontdekt dat elk type klant’ een eigen benadering vraagt. Je leert hoe je klanttypen kunt analyseren en hoe je kunt schakelen in je eigen adviesstijl om je advies geaccepteerd te krijgen.

Omgaan met weerstand en tegenstrijdige belangen
Hoe ga je als adviseur om met weerstand die je tegenkomt in je werk? Kun je weerstand herkennen? Benoemen en ombuigen? Je leert hoe je op verschillende manieren kunt omgaan met tegenstrijdige belangen.

Effectief leren adviseren
Dat doen we zo:

Persoonlijke voorbereiding
Na je inschrijving ontvang je een kort en inspirerend document om je goed op de training voor te bereiden. Dit helpt je om met optimale focus de training te volgen en om het maximale eruit te halen.

Oefenen
Tijdens de training is het vooral doen! Je leert met allerlei korte oefeningen hoe de theoretische onderleggers van deze training in de praktijk uitpakken. Ook krijg je zicht op je eigen voorkeursstijlen door het invullen van een korte test.

In het onderdeel Gedragslab’ breng je een lastige’ situatie in vanuit je eigen praktijk. Een situatie waar je eens goed mee wilt experimenteren. Met behulp van een trainingsacteur en de overige deelnemers onderzoek je welk gedrag in die situatie effectief is en welk gedrag minder effectief.

Jouw casus staat zon 30 minuten centraal. Deelnemers die op dat moment niet oefenen zijn waarnemer en geven je tops en tips of springen in’ om ander voorbeeldgedrag te laten zien. Uiteraard ben jij ook weer waarnemer bij de andere deelnemers. Goed waarnemen versterkt het leereffect!

De trainingsacteur zet jouw situatie levensecht neer waardoor je ook echt op gevoelsniveau’ wordt uitgedaagd. Een ontzettend leuke en impactvolle werkvorm. Misschien een beetje spannend, maar wij zorgen voor een veilige leeromgeving.

Je werkt in deze training met je eigen praktijksituaties. Je oefent in rollenspellen met andere deelnemers en met een trainingsacteur. Je komt in onverwachte oefensituaties terecht. Daarbij leer je op de juiste manier te reageren. En je krijgt feedback op je aanpak in de oefeningen. Je bespreekt je ervaringen met de trainer en met de andere deelnemers. De intake en de voorbereiding van een adviesgesprek komen aan bod. Je krijgt inzicht in alle fasen van het adviesproces. In de training pas je inzichtelijke modellen direct toe in concrete adviessituaties.

Resultaat
Na afloop:

  • Verplaats je je beter in de belangen, positie en verwachtingen van je gesprekspartners;
  • Bereid je een advies/intakegesprek beter voor;
  • Zet je verschillende advies- en beinvloedingsstijlen in (afgestemd op de situatie en de klant) en daarmee vergroot je de acceptatiekansen van je advies;
  • Maak je een persoonlijk ontwikkelplan met de succesfactoren van adviseren als basis om je effectiviteit als adviseur verder te vergroten.

Voor wie?
Je brengt regelmatig advies uit en je merkt dat je advies niet altijd goed overkomt. Of je merkt dat je adviezen in de la verdwijnen. Je voelt dat het ene advies gesprek soepeler loopt dan het andere en je vraagt je af hoe dat komt. Doe mee en krijg meer impact met je advies en grip op je gesprekken.

Schrijf je nu in!