Van der Hilst Communicatie
Mar 10, 2021

Tot op heden bestond het nog niet: een opleiding voor woordvoerders of communicatieprofessionals met woordvoering in hun portefeuille. Van Luyken en Van der Hilst Communicatie stapten in dit gat en ontwikkelden de opleiding Senior Woordvoerder. Deze geeft communicatieprofessionals praktische handvatten om hun woordvoeringsrol naar een senior niveau te tillen.

Van Luyken heeft vanuit het label van De Trainingsstudio jarenlange ervaring met het geven van trainingen op het gebied van woordvoering en media en Van der Hilst is dé communicatieopleider van Nederland. Samen streven ze naar professionalisering en versterking van het communicatievak.

Youssef Eddini, managing partner Van Luyken en De Trainingsstudio, liep al een hele tijd rond met het idee om een opleiding voor woordvoerders op te zetten. "Bij Van Luyken had ik de mogelijkheid om met het juiste netwerk en de juiste strategische partner dit initiatief verder uit te werken tot een hele mooie opleiding." Youssef vond direct gehoor voor zijn idee bij Simone Dorreboom, directeur Van der Hilst Communicatie.

Simone: "In gesprekken met woordvoerders uit ons netwerk hoorden we dat zij behoefte hadden aan een opleiding die zich richt op hun uitdagende werkveld. Er was al een goede en nauwe samenwerking met Youssef (en Van Luyken) voor onze training Actief en effectief in mediacontacten. De energie, het enthousiasme en de vakinhoudelijke professionaliteit die we ervaren in het onderlinge contact smaakte naar meer. Deze opleiding ontwikkelen met Van Luyken was dus een logische stap. Ik geloof dat we samen echt de kwaliteit in huis hebben om woordvoerders uit te dagen een stap te zetten in hun loopbaan."

Uniek in Nederland

Er is een breed aanbod van trainingen, cursussen en opleidingen voor communicatieprofessionals. En nu ook voor woordvoerders. De opleiding Senior Woordvoerder is in Nederland uniek. De opleiding bestaat uit 11 bijeenkomsten (22 dagdelen) en start op 23 september aanstaande. De docenten zijn gepokt en gemazeld in de praktijk en delen hun kennis en ervaring. De bijeenkomsten worden onder meer gegeven door toonaangevende experts en ervaren mediatrainers van De Trainingsstudio, zoals Bregittha Nuyten, Ronald van der Aart, Hendrik Jan Eijpe, Ernst Moeksis en Youssef Eddini.

Schrijf je inInschrijven is mogelijk via de website van Van der Hilst Communicatie. Meer informatie is ook op de site van De Trainingsstudio terug te vinden

Over Van Luyken en De Trainingsstudio
Van Luyken is gebouwd op drie pijlers: strategisch communicatieadvies, trainingen en detachering. De adviestak richt zich op positioneringsvraagstukken, communicatiestrategie, crisiscommunicatie, PR campagnes, internal branding en public affairs. Onder het label De Trainingsstudio geven vakmensen training en coaching in presenteren, mediawoordvoering en crisiscommunicatie. Voor de derde pijler – detachering van communicatieprofessionals – staat een uitgebreid en gevarieerd netwerk paraat om projecten te ondersteunen of tijdelijk communicatieteams te versterken of aan te sturen.

Over Van der Hilst Communicatie
Van der Hilst Communicatie begeleidt sinds 1974 communicatieprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Zij weten als geen ander voor welke kansen en uitdagingen communicatieprofessionals staan. Met hun team van vaste medewerkers en hun netwerk van adviseurs, docenten, trainers, beoordelaars en coaches beschikken ze over ervaring in en enthousiasme voor het communicatievak. Die kennis zorgt voor een actueel én passend ontwikkelingsaanbod. Naast de bekende (en geprezen) Van der Hilst beroepsopleidingen en trainingen bieden zij begeleidingstrajecten op individueel, team- en organisatieniveau. Van der Hilst Communicatie helpt communicatieprofessionals, hun organisaties en daarmee het vak écht een stap verder.

 

Van der Hilst Communicatie

Inspirende nieuws & blogposts

Grote woorden in de #MeToo-discussie?

Mar 13, 2024
In reactie op maatschappelijke bewegingen zoals #MeToo doen organisaties pogingen om grensoverschrijdend gedrag en sociale veiligheid aan te pakken...
Lees verder

Essay en kennissessie Beroepstrots Betteke van Ruler

Mar 12, 2024
Betteke van Ruler schreef speciaal voor het 50-jarig jubileum van Van der Hilst een essay over beroepstrots. Betteke mist die trots namelijk wel eens..
Lees verder

Contentcreatie als spel

Feb 15, 2024
Ben jij ook een trouwe Van der Hilst-podcast luisteraar? Dan ben je vast helemaal gewend aan de stem van interviewer Patrick Regan. Opgelet: in deze..
Lees verder

Communicatiever worden als professional, als team of als organisatie?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed dix nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostru exerci tation ullamcorpe.