Hilst_Header_Nieuws.jpg
 

Nieuws

Home / Nieuws

 

Alle nieuwsberichten

november, 2018

Feest bij Van der Hilst: 100e C-opleiding en Van Ruler als ere-mentor

Op 29 november a.s. start de 100e C-opleiding van Van der Hilst. Ruim 2.500 cursisten haalden in de afgelopen 22 jaar hun diploma voor de opleiding tot Senior Communicatieprofessional. Een mijlpaal voor ons bedrijf dat al 45 jaar opleidingen verzorgt binnen het vakgebied communicatie. We zijn er trots op dat Betteke van Ruler dit feest met ons meeviert in de rol van ere-mentor van deze 100e C-groep: de C-100.

Mentor
De start van de C-100 krijgt een bijzonder karakter. Betteke van Ruler, emeritus hoogleraar Communicatiewetenschap, gespecialiseerd in corporate communicatie en communicatiemanagement, is betrokken bij de start en de afronding van deze opleidingsgroep. Als ere-mentor gaat Van Ruler met de 15 aankomende senior professionals van de C-100 in gesprek over hun rol en positie. En voor ál onze deelnemers aan onze vernieuwde opleidingen zal zij in het voorjaar een bijzonder gastcollege verzorgen.

De deelnemers aan de C-100 krijgen natuurlijk ook nog individuele begeleiding van hun reguliere mentor. Het mentoraat heeft bij Van der Hilst altijd een belangrijke rol gespeeld. Voorheen in de vorm van een groepsmentoraat, tegenwoordig bieden onze mentoren veel meer individuele begeleiding.

Samen optrekken in het vakgebied
Van der Hilst en Van Ruler (dit jaar 50 jaar in het vak!) trekken al tijden samen op in het vakgebied. Naast haar inzet als docente en spreker was Betteke zelf ooit ook cursiste bij Van der Hilst.

In 1996 ging de eerste C-groep van Van der Hilst van start, in die tijd startte Betteke met haar wetenschappelijke carrière. Twee jaar later was zij universitair hoofddocent communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit en verscheen het boekje, Strategisch management van Communicatie, een introductie van het communicatiekruispunt. Inmiddels één van de meest gebruikte modellen in het vak en ook in de C-opleiding van Van der Hilst.

In de afgelopen jaren verschenen verschillende publicaties van haar hand, waarin zij een brug slaat tussen theorie en praktijk - ‘Niets zo praktisch als een goede theorie’ (naar Kurt Lewin). Haar benadering maakt haar nog steeds een bijzondere spreker voor studenten en professionals.

Vernieuwde opleidingen
De afgelopen tijd heeft Van der Hilst hard gewerkt aan een nieuwe opzet voor de A-, B-, C- en D-opleiding. De opleidingen zijn korter en intensiever, de groepen zijn kleiner, de afrondende examens zijn vervangen voor verschillende toetsmomenten gedurende de opleiding. Maar bovenal is er nóg meer aandacht voor de individuele leerdoelen en professionele ontwikkeling van de cursisten.

Deze nieuwe opzet blijkt een succes. Alleen al voor de C-opleiding hebben we in 2018 zeven groepen kunnen starten, met als klap op de vuurpijl de C-100!

(De C-100 is overigens vol, maar op 24 januari start er een extra groep.)