Hilst_Header_Nieuws.jpg
 

Nieuws

Home / Nieuws

 

Alle nieuwsberichten

december, 2018

Feest bij Van der Hilst: 100e C-opleiding en Van Ruler als ere-mentor

Op 29 november j.l. startte de 100e C-opleiding van Van der Hilst. Ruim 2.500 cursisten haalden in de afgelopen 22 jaar hun diploma voor de opleiding tot Senior Communicatieprofessional. Een mijlpaal voor ons bedrijf dat al 45 jaar opleidingen verzorgt binnen het vakgebied communicatie. We zijn er trots op dat Betteke van Ruler dit feest met ons meeviert in de rol van ere-mentor van deze 100e C-groep: de C-100.

Mentor
De C-100 heeft een bijzonder karakter. Betteke van Ruler, emeritus hoogleraar Communicatiewetenschap, gespecialiseerd in corporate communicatie en communicatiemanagement, was aanwezig bij de feestelijke start van de C-100. Ook bij de afronding van deze opleidingsgroep zal ze erbij zijn. Als ere-mentor gaat Van Ruler met de 15 aankomende senior professionals van de C-100 in gesprek over hun rol en positie. En voor ál onze deelnemers aan onze vernieuwde opleidingen zal zij op woensdagmiddag 13 maart 2019 in Aristo - Amsterdam een bijzonder gastcollege verzorgen.

De deelnemers aan de C-100 krijgen natuurlijk ook nog individuele begeleiding van hun reguliere mentor. Het mentoraat heeft bij Van der Hilst altijd een belangrijke rol gespeeld. Voorheen in de vorm van een groepsmentoraat, tegenwoordig bieden onze mentoren veel meer individuele begeleiding.

Samen optrekken in het vakgebied
Van der Hilst en Van Ruler (dit jaar 50 jaar in het vak!) trekken al tijden samen op in het vakgebied. Naast haar inzet als docente en spreker was Betteke zelf ooit ook cursiste bij Van der Hilst.

In 1996 ging de eerste C-groep van Van der Hilst van start, in die tijd startte Betteke met haar wetenschappelijke carrière. Twee jaar later was zij universitair hoofddocent communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit en verscheen het boekje, Strategisch management van Communicatie, een introductie van het communicatiekruispunt. Inmiddels één van de meest gebruikte modellen in het vak en ook in de C-opleiding van Van der Hilst.

In de afgelopen jaren verschenen verschillende publicaties van haar hand, waarin zij een brug slaat tussen theorie en praktijk - ‘Niets zo praktisch als een goede theorie’ (naar Kurt Lewin). Haar benadering maakt haar nog steeds een bijzondere spreker voor studenten en professionals.

Vernieuwde opleidingen
De afgelopen tijd heeft Van der Hilst hard gewerkt aan een nieuwe opzet voor de A-, B-, C- en D-opleiding. De opleidingen zijn korter en intensiever, de groepen zijn kleiner, de afrondende examens zijn vervangen voor verschillende toetsmomenten gedurende de opleiding. Maar bovenal is er nóg meer aandacht voor de individuele leerdoelen en professionele ontwikkeling van de cursisten.

Deze nieuwe opzet blijkt een succes. Alleen al voor de C-opleiding hebben we in 2018 zeven groepen kunnen starten, met als klap op de vuurpijl de C-100!

(De C-100 is overigens vol, maar op 24 januari start er een extra groep.)

Ervaringen  van oud-deelnemers
‘Je traint je adviesvaardigheden en intermenselijke vaardigheden. Je leert een goede intake te doen bij je 'opdrachtgever'. Ook leer je hoe je diegene aan de andere kant van de tafel kan leren kennen of herkennen. Wie heb je voor je? Heb je een routinier voor je die niet makkelijk meebeweegt? Hoe kan je deze persoon beïnvloeden? Door rollenspellen beleef je ook beide kanten van de tafel. Dit vind ik echt een toegevoegde waarde van de aanpak van Van Der Hilst.’ Soraya Koendjbiharie- Finalist Communication Talent of 2018, Department Head of Digital Communications NBA

‘De opleiding heeft me nieuwe inzichten gebracht. En heeft me ook de bagage gegeven  die ik nodig had om in de praktijk met bestuurders te kunnen sparren en goed beargumenteerd mijn advies te geven.’ Kasper Schomaker- Strategisch Adviseur Communicatie Gemeente Westerwolde

‘De opleiding is theoretisch en praktisch. Elke les is direct toepasbaar in het werkveld’ Susanne Schippers -Senior Communications Specialist at Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) 

`Het geeft je meer tools om je strategisch advies te onderbouwen. Je bent heel erg bewust bezig met jezelf en je ontwikkeling.’ Emma Ligtenberg- Communicatieadviseur a.i. bij DTG

´De intervisiegroep was een waardevolle toevoeging. We zaten met vakgenoten met hele diverse achtergronden en dat zorgde voor inspiratie en kennisdeling.´ Vincent Beringen -Stafmedewerker wonen LEKSTEDEwonen