Skip to content

De training Het communicatiemodel in 1 dag is speciaal voor communicatieprofessionals die op zoek zijn naar een praktisch model waarmee ze aan de slag gaan met hun eigen communicatiestrategie en -aanpak.

Startdatum Trainers Locatie Opmerkingen
Datum: 3 oktober 2024 Trainer: Wil Michels Locatie: Utrecht Opmerking: Direct inschrijven
Deelnemers 15
Lesdagen 1 bijeenkomst
Tijden 09.30 uur - 16.30 uur
Studieduur 1 dag
Studiebelasting
Kosten € 1.050,- *
* Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Praktische informatie

Tijdens deze praktische training legt Wil Michels het model stap voor stap uit en gaat vervolgens samen met jou aan de slag met concrete cases uit de communicatiepraktijk. De training is als een ‘simultaan schaakspel’ met iedere deelnemer een eigen bord voor zich. De inzichten en tips die jij krijgt in de training kun je direct toepassen op jouw ‘bord’ waardoor je systematisch bouwt aan je eigen strategisch communicatieplan.

Highlights:
•    Het koppelen van de organisatievragen aan communicatievragen.
•    Het formuleren van een eigen visie op communicatie.
•    Het vastleggen van doelen op lange en korte termijn.
•    Het bepalen van de stakeholders met de power intrest matrix.
•    Het kiezen van de juiste communicatiestrategie.
•    Het werken met de content circle.

Ook voor jou!
Met de komst van kunstmatige intelligentie (AI) heb je een goede assistent om jou te helpen met verzamelen van informatie en het opstellen van keurige basisteksten. Maar het denkwerk en vooral het kunnen koppelen aan jouw organisatiedoelen, aansluiten bij wat stakeholders en doelgroepen wensen en rekening houden met omgevingsaspecten blijven kerncompetenties voor jou als communicatieprofessional. 
Het Communicatie Model zorgt dat je het overzicht behoudt om deze regierol te pakken en te behouden. Deze training is voor jou van betekenis als je concreet aan de slag wil om een communicatiestrategie met impact en focus neer te zetten voor je eigen organisatie. 

Beste verkochte communicatieboek in 2023
Het Communicatie Model is het best verkochte communicatieboek van 2023. Het combineert de academische benadering over de positie en rol van communicatie in het Strategisch Communicatie Frame met de praktische benadering over een communicatieplan in het Communicatie Canvas. In het model werk je met de 12 bouwstenen om zo een heldere aanpak te maken die logisch is en die voor anderen verleidelijk is om aan mee te werken.

Trainer Wil Michels
Je trainer is bestsellerauteur Wil Michels. Hij begeleidde al duizenden communicatieprofessionals en tientallen teams. Vanuit zijn expertise weet hij precies waar vakgenoten in de praktijk vastlopen. Wil is dagelijks actief met het ontwikkelen van strategieën voor organisaties. Zijn succesvolle workshops zijn dynamisch, inspirerend en fun. Als geen ander kan hij complexe zaken terugbrengen tot de kern. Met doelgerichte tips laat Wil je kennismaken met actuele modellen die nu relevant zijn.

Je ontvangt:
•    Het Communicatie Model Compact boek. 
•    Een uitgebreide PowerPoint met meer dan 80 slides.

Direct inschrijven

Resultaat

Je leert het nieuwste communicatie model van bestseller auteur Wil Michels toe te passen. Zodat je communicatiestrategie en -aanpak beter worden voor jouw organisatie. 

Na afloop heb je:

  • Een systematische werkwijze geleerd om een organisatievraag en communicatievraag gericht aan te pakken.
  • Tientallen tips gekregen, gebaseerd op de praktijk over het maken van een plan en communicatiestrategie.
  • Een interactieve masterclass van een dag meegemaakt over strategisch denken en over hoe je niet verzuipt in de waan van de dag.
  • Tips van mededeelnemers gekregen over hoe zij zaken aanpakken.
  • Een energieboost omdat je weer ervaart hoe leuk, creatief en impactvol ons vak is.

Na deze training ontvang je een Van der Hilst Certificaat van Deelname.

 

Direct inschrijven

Typisch Van der Hilst
  • Je volgt deze masterclass in een Van der Hilst groep. Dat betekent dat je omringd bent door commprofs die jouw vraagstukken herkennen. Leren doe je samen!

  • Je trainer is bestsellerauteur Wil Michels. Hij begeleidde al duizenden communicatieprofessionals en tientallen teams. Vanuit zijn expertise weet hij precies waar vakgenoten in de praktijk vastlopen. Wil is dagelijks actief met het ontwikkelen van strategieën voor organisaties. Zijn succesvolle workshops zijn dynamisch, inspirerend en fun. Als geen ander kan hij complexe zaken terugbrengen tot de kern. Met doelgerichte tips laat Wil je kennismaken met actuele modellen die nu relevant zijn.

  • Persoonlijke begeleiding zit in het DNA van Van der Hilst. Heb je na het volgen van deze masterclass nog een vraag? Vraag gerust om advies!

Twijfel je of deze training de juiste keuze voor je is of weet je niet zeker of je toelaatbaar bent? Dan is een gesprek met een van onze ontwikkeladviseurs een goed idee! We zijn bereikbaar voor advies en praktische vragen op telefoonnummer 033-450 50 00, via de e-mail info@hilst.nl of de chatfuntie.

Direct inschrijven

Een greep uit ons netwerk

Schrijf je nu in