Het spel van macht en invloed - Math de Vaan en Hester van der Burg

Home / Top Programma / Het spel van macht en invloed - Math de Vaan en Hester van der Burg

 

Het spel van macht en invloed - Math de Vaan en Hester van der Burg

Top Colleges

In het Het Top College ‘Het spel van macht en invloed' van Math de Vaan en Hester van der Burg maak je kennis met de wereld van macht in organisaties. Wat gebeurt er vóór en achter de schermen en hoe is dit van invloed op jouw werk als communicatieprofessional? Doorzie je het (informele) spel in je eigen organisatie? Maak je bewust gebruik van netwerken binnen en buiten jouw organisatie? Welke vaardigheden vraagt dat van ons? 

Wil jij antwoord op deze vragen? Schrijf je dan in voor dit Top College.

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Factsheet
Alle informatie op een rijtje in één PDF? Download hier de factsheet.

Prijs De prijs voor deze training is € 1.695,-

Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Het programma bestaat uit drie dagdelen, 1 keer per 2 weken.

Aantal deelnemers 15
Startdatum

Nieuwe data volgen.

Alle dagen van 16.00-20.00 uur.

Locatie Toplocatie in Rotterdam
Math de Vaan

Wat kun je verwachten?
Dit Top College bestaat uit drie dagdelen van ieder vier uur.  Je maakt kennis met de wereld van macht in organisaties. Wat gebeurt er vóór en achter de schermen en hoe is dit van invloed op jouw werk als communicatieprofessional?.

We bieden je verdiepende inzichten in hoe je - passend bij wie je bent - macht kunt gebruiken om je belangen in je werk te behartigen. Je krijgt concrete handelingsperspectieven aangeboden. We houden open gesprekken met elkaar, wisselen ervaringen uit, gaan in discussie over ethische vraagstukken en doen oefeningen in beïnvloeding.

Dit Top College biedt veel reflectie op je eigen handelen. Je werkt aan eigen casuïstiek en je leert door middel van actieonderzoek met een hernieuwde blik naar je omgeving en jouw rol daarin te kijken.

Dagdeel 1

Macht op de werkvloer

We gaan met een politieke bril naar ‘de organisatie’ kijken. Vanuit een organisatiekundige invalshoek laten we je zien hoe een sociaal verband van mensen met allemaal hun eigen belangen, functioneert. We laten zien hoe het spel van macht en invloed (de politieke dimensie) hierbij een cruciale rol vervult. Dit politiek spel kan constructief zijn, maar er kunnen ook kwalijke kanten aan zitten.

We maken tijdens de eerste bijeenkomst regelmatig verbinding met jouw dagelijkse werkpraktijk. Wat zijn jouw belangen, wat zijn de lastige kwesties, hoe zijn die te relateren aan het machtsspel en hoe sta je daar tegenover?

We eindigen de bijeenkomst met een vraag voor ieder van de deelnemers. Die vraag zal gaan over jouw werkpraktijk en het met ‘een politieke bril’ observeren van de sociale machtsdynamiek waar je mee te maken hebt.

Dagdeel 2

Hoe sta jij in het machtsspel?

Tijdens de tweede bijeenkomst gaan we in op de politieke observaties die je gedaan hebt en vooral ook hoe je jezelf daartoe verhoudt. Dus welke rol heb je zelf gespeeld, was dit succesvol, wat waren de lastige aspecten?

Daarna laten we je zien hoe je jouw (werk)belangen als communicatieprofessional kunt behartigen met het politieke gereedschap (analyse van de sociale dynamiek, het activeren van je netwerk en het politieke handelen zelf). We doorspekken de bijeenkomst met oefeningen, zodat je ook aan den lijve ervaart hoe je in de politieke arena staat.

We eindigen de bijeenkomst met een casusopdracht.     

Dagdeel 3

Hoe pak ik deze lastige kwestie bij de kop?

De laatste bijeenkomst staat vrijwel helemaal in het teken van de analyse van casussen die je inbrengt. Je zult met je collega-communicatieprofessionals je casus analyseren, een politieke strategie uitzetten en die deels ook uitvoeren. We helpen je het vraagstuk te ontleden en van een aanpak te voorzien, met behulp van het politieke gereedschap van de vorige bijeenkomst. Zo zorgen we ervoor dat je jezelf gemakkelijker verder kunt ontwikkelen als communicatieprofessional, die het spel van macht en invloed beheerst.       

Top betekent...

  • Sprekers met dé expertise op hun vakgebied
  • Een aanvulling op je C en D diploma (beroepsniveau 4 en 5)
  • Met een kleine groep vakgenoten écht de inhoud in duiken

Jij staat voorop

  • Doordat een state-of-the-art docent intensief met je aan de slag gaat en je persoonlijk feedback krijgt.
  • Doordat de groep uit maximaal 15 deelnemers bestaat. Dat betekent volop ruimte voor jouw vragen en persoonlijke aandacht van de docent.
  • Doordat de vragen die bij jou leven herkenbaar zijn voor jouw mede-deelnemers. Dat schept een band. Daarnaast bouw je hierdoor aan je communicatienetwerk van de toekomst.

Vervolg
Naast dit Top College bieden we je nog een serie andere Top Colleges aan. Heb je meer behoefte aan het trainen van je executive skills? Bekijk dan ook eens ons aanbod onder Top Trainingen.

Certificaat
Na afronden van dit Top College ontvang je een certificaat van deelname.

Toelatingseisen
De Van der Hilst Top Colleges en Top Trainingen zijn toegankelijk voor professionals met een Van der Hilst C- of D-diploma (Logeion beroepsniveau 4/5 of diploma op dit niveau bij een vergelijkbaar opleidingsinstituut) én aantal jaren werkervaring als senior communicatieprofessional/(communicatie)manager. Twijfel je of je voldoet aan deze toelatingseisen? Neem dan even contact met ons op.

Schrijf je nu in!