Leiderschap en communicatie - Rishma Cats-Harinandan Singh

Home / Top Programma / Leiderschap en communicatie - Rishma Cats-Harinandan Singh

 

Top College:
Leiderschap en communicatie - Rishma Cats-Harinandan Singh

Top Colleges

Schuw jij een pittige inhoudelijke discussie met mede-communicatieprofessionals én state-of-the-art docent niet? Dan is het Top College 'Leiderschap en communicatie' door Rishma Cats-Harinandan Singh dé manier om je kennis te actualiseren én te verdiepen.  Je leert door verschillende brillen te kijken naar je organisatie. En vergroot je je repertoire aan (verander-)interventies en maak je daadwerkelijk het verschil.

Factsheet
Alle informatie op een rijtje in één PDF? Download hier de factsheet.

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Prijs De prijs voor deze training is € 1.695,-

Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Het programma bestaat uit drie dagdelen, 1 keer per 2 weken.

Aantal deelnemers 15
Startdatum

Incompany

Nieuwe data 2020 volgen

Alle dagen van 16.00-20.00 uur

Locatie Toplocatie in Rotterdam
Rishma Cats-Harinandan Singh

Wat hebben leiderschap en communicatie met elkaar te maken? Waarin wil jij het verschil maken binnen jouw organisatie of opgave? Hoe laat jij vanuit jouw professionaliteit eigentijds leiderschap zien? Ook wanneer je niet in een hiërarchische rol zit. Wat is jouw vingerafdruk als communicatieve leider? Tijdens dit Top College leer je door verschillende brillen te kijken naar je organisatie. En vergroot je je repertoire aan (verander-)interventies en maak je daadwerkelijk het verschil.

Wat kun je verwachten?
Je maakt kennis met veranderkundige theoriën. We bieden je verdiepende inzichten in leiderschapsstijlen, een frisse kijk op de leiderschapsrol van communciatieafdelingen én een concreet handelingsperspectief voor een stevige onderbouwing van jouw adviezen. We houden open gesprekken met elkaar, wisselen ervaringen uit en gaan in discussie over leiderschap. Dit Top College biedt veel reflectie op je eigen handelen. Je werkt aan eigen casuïstiek en je leert door middel van actieonderzoek met een hernieuwde blik naar je omgeving en jouw rol daarin te kijken.

Dit Top College bestaat uit drie dagdelen van ieder vier uur.

Dagdeel 1
Wat is leiderschap, wanneer ontstaat de behoefte aan leiderschap en welke leiderschapsstijlen zijn er? In het eerste dagdeel vorm je aan de hand van theorie en  praktijkervaringen een stevige basis voor jouw kijk op leiderschap. Je gaat met je mede-deelnemers op een interactieve wijze aan de slag met het thema. Hoe kijk jij tegen leiderschap aan? Welke typologiën identificeer jij in je organisatie? Wanneer spreek jij van goed leiderschap? Wat vraagt dit tijdsgewricht aan leiderschap? In dit dagdeel maak je de verbinding tussen leiderschap en de leidersrol van communicatieafdelingen in organisaties.

Dagdeel 2
In dagdeel 2 ga je inzoomen op jezelf. Wie ben jij als leider? En hoe sta jij in jouw omgeving? Je leert met een veranderkundige kijk anders naar jouw organisatie te kijken. Wat is de kleur van je organisatie en welke patronen zie je? Wat is jouw rol in het geheel? Je gaat oefenen met action learning loops en het maken van rijke beschrijvingen om te zien wat er in de context gebeurt, wat het onderliggende vraagstuk is en wat er nodig is. Met deze werkwijze leer je met nieuwe inzichten jouw communicatieadviezen nog steviger te onderbouwen.

Na dagdeel 2 start je met een eigen actieonderzoek over een vraagstuk dat jou bezig houdt.

Dagdeel 3
Voor dit dagdeel werk je concreet aan je eigen casuïstiek. Dat doe je samen met mede-cursisten. Hoe ging je tot nu toe te werk en wat waren de werkzame ingrediënten in jouw aanpak?  Hoe wil je het verschil maken in een vraagstuk binnen jouw organisatie. Wat zet je daarvoor in?

In dit Top College leren we je geen kunstjes of blauwdrukken aan. Wat je wel leert is door zelfreflectie, veranderkundige inzichten en samenspel met je medecuristen naar dezelfde vraagstukken te kijken. En als je bewust iets anders inzet krijg je uiteindelijk andere resultaten.

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en handelingsperspectief om vanaf de volgende dag  al het verschil te maken.

 Top betekent

  • Docenten met dé expertise op hun vakgebied
  • Een aanvulling op je C en D diploma (beroepsniveau 4 en 5)
  • Met een selecte kleine groep vakgenoten écht de inhoud in duiken

 Jij staat voorop

  • Doordat een ervaren state-of-the-art docent intensief met je aan de slag gaat en je persoonlijk feedback krijgt.
  • Doordat de groep uit maximaal 15 deelnemers bestaat. Dat betekent volop ruimte voor jouw vragen en persoonlijke aandacht van de docent.
  • Doordat de vragen die bij jou leven, herkenbaar zijn voor jouw mede-deelnemers. En door uitwisseling van ervaring in combinatie met directe coaching en feedback aan elkaar.

Vervolg
Naast dit Top College bieden we je nog een serie andere Top Colleges aan. Heb je meer behoefte aan het trainen van je executive skills? Bekijk dan ook eens ons aanbod onder Top Trainingen.

Certificaat
Na afronden van dit Top College ontvang je een certificaat van deelname

Voor wie
De Van der Hilst Top Colleges en Top Trainingen zijn toegankelijk voor professionals met een Van der Hilst C of D diploma (Logeion beroepsniveau 4/5 of diploma op dit niveau bij een vergelijkbaar opleidingsinstituut) én aantal jaren werkervaring als senior communicatieprofessional/(communicatie)manager. Twijfel je of je voldoet aan deze toelatingseisen? Neem dan even contact met ons op.

Schrijf je nu in!