Mediatraining de Talkshow

Home / Trainen / Mediatraining de Talkshow

 

Mediatraining de Talkshow

Effectieve Bedrijfscommunicatie

Is het geven van een camera-interview al lastig; de talkshow is eigenlijk de premier league van de interviews. Of je nou zelf graag aan tafel wilt aanschuiven of wordt gevraagd; je zit ineens met een paar mensen een gesprek te voeren, met te veel lampen om je heen, make-up op je wangen (ook als man) en ondertussen kijken duizenden, zo niet honderdduizenden mensen mee. Reden genoeg om dat te oefenen in deze speciale editie van de mediatraining.

Dit programma verzorgen wij voor u in-company. Dat wil zeggen dat we, afgestemd op de specifieke leerwensen van meerdere collega’s, een maatwerk programma aanbieden. Na een eerste intakegesprek met een van onze adviseurs ontvang u een vrijblijvende offerte voor het realiseren van uw scholingswens.

Schermafbeelding 2018-05-24 om 15.07.41

Prijs De prijs voor deze training is afhankelijk van het gewenste maatwerk.
Aantal deelnemers In overleg
Startdatum In-company op aanvraag.
Locatie TV Studio centraal in NL
Mediatraining de Talkshow

Regie en inzicht in de Talkshow

De Talkshow als programmaformat is zowel op nationale als regionale tv een regelmatig terugkerend format. Het livegesprek is lastig te sturen. Niet alleen omdat het vaak chaotisch verloopt maar ook omdat iedereen aan tafel zich met jouw verhaal kan bemoeien. Dat maakt regie moeilijk.

In deze training leer je het volgende:

De voorbereiding
Je leert alles over de opbouw van een talkshow, de redactieformules van de programma’s en hoe ze verschillen van elkaar. Je leert hoe de redactie werkt en wat er voorafgaand en nadien allemaal gebeurt, hoe een studio eruitziet, wat je daar kunt verwachten etc. Plus je leert je goed voor te bereiden: wat is jouw onderwerp, wat ga je zeggen en hoe stem je dat af op het format van de talkshow?

Het gesprek aan tafel
Je leert hoe je regie houdt in een echt gesprek aan tafel in een realistische setting.

En wat daarna dan?
Je leert voorbereid te zijn op tweets over jouw optreden die tijdens en na de uitzending rondgaan.

Ontspannen aan tafel
In deze mediatraining deTalkshow leer je als volgt op te treden in een talkshow:

Persoonlijke voorbereiding
Na je inschrijving ontvang je een kort en inspirerend document om je goed op de training voor te bereiden. Dit helpt je om met optimale focus de training te volgen en om het maximale eruit te halen. Bij de voorbereiding hoort het zoeken van een case (en bijbehorende achtergrondinformatie) voor je gesprek in de talkshow.  

Oefenen
Tijdens de training is het vooral doen! En doet doen we in een echte studio. Na een introductie ga je jouw case uitwerken voor het gesprek. Je helpt elkaar om het gesprek voor te bereiden. Dat doen we in duo’s zodat het gesprek nog verrassingen heeft voor alle deelnemers.

En dan volgt het echte gesprek aan tafel, met alles erop en eraan; de camera’s, de gespreksleider, de andere gasten, de make-up en de lampen. Het hoort er allemaal bij. Alle deelnemers vervullen een rol aan tafel en sommige deelnemers zijn een keer presentator/gesprekleider. In de talkshow oefenen we meerdere gespreksrondes.

Samen kijken we de gesprekken terug. En we sluiten af met een rondje tweets. Niets is zo makkelijk als online schieten op een talkshowgast. Daar staan we dus ook bij stil; welke tweet zou gemaakt zijn over jouw optreden en wat doet dat met je? 

Theorie
De theorie, gekoppeld aan praktisch tips krijg je mee als hand-out.

Maak gebruik van de download voor meer informatie. Of neem contact met ons op via 033-450500.

Schrijf je nu in!