Studietips

Home / Opleidingen / Studietips

 

Studietips

Alsjeblieft tien studietips!

Als je in jezelf investeert en een opleiding gaat volgen, wil je wel écht alles uit deze opleiding halen. Bij Van der Hilst hebben we 45 jaar ervaring in het opleiden van communicatieprofessionals. Gebaseerd op deze ervaring hebben we voor jouw tien handige tips ter ondersteuning van je opleiding. 

  1. Denk na over wat je wilt leren en hoe je zelf optimaal leert

Denk voor je met de opleiding start wat je wilt leren en waaraan je wilt werken. Maar wees realistisch. Wat is haalbaar in een leerperiode van een aantal maanden?

Wat verwacht je van de opleiding en wat heb je nodig om aan die verwachtingen te voldoen? Het kan zijn dat gedurende de opleiding je leerdoelen veranderen. Dat geeft niks. Ook dat hoort bij leren. Kijk regelmatig tijdens de opleiding naar jouw leerdoelen. Zijn ze nog van toepassing? Of is het nodig dat je ze aanscherpt of aanpast?

Belangrijk is ook dat je voor jezelf scherp hebt hoe jij het beste leert. Heb je bij voorkeur theorie nodig? Of leer je juist van praktijkvoorbeelden? Kijk welke aangeleerde vaardigheden jij van nature hebt en welke minder. Wil jij inzicht in jouw talenten en drives? Bij een opleiding van Van der Hilst geven we jou, voor de start van de opleiding, dat inzicht door een Talenten Motivatie Analyse (TMA). Volg je geen opleiding bij Van der Hilst en wil je toch graag dit inzicht? De Talenten Motivatie Analyse is onderdeel van de Zelfscan die je bij van Van der Hilst kunt afnemen.

  1. Bespreek je leerdoelen en hetgeen je leert met je leidinggevende

Het is verstandig dat je jouw leerdoelen bespreekt met je leidinggevende. Vraag om feedback. Op die manier kun je er ook tijdens je werk mee aan de slag. Bespreek ook met hem of haar wat je hebt geleerd. Welke overeenkomsten zie je? En welke verschillen zijn ertussen hetgeen je hebt gelezen, de les van de docent en dat wat je in je dagelijkse werkpraktijk tegenkomt?

  1. Wees zelf actief en wacht niet af

Wacht niet af maar neem zelf initiatief! Dat betekent dat je je tijdens een opleiding voortdurend afvraagt: wat vind ik van hetgeen ik nu hoor? Hoe doe ik dat eigenlijk in mijn dagelijkse werkpraktijk? Wat doe ik anders en waarom doe ik dat? Heb ik voldoende gelezen en gehoord van de docent? Wat heb ik meer nodig dan hetgeen ik krijg aangeboden? Stel vragen: aan je docenten, je mede-deelnemers, je mentor. Kortom, wees je eigen leider in jouw leerproces!

  1. Intervisiegroep als belangrijke steun in de rug

Samen leren helpt en biedt steun! Bij Van der Hilst nemen we intervisie serieus, het is een effectieve manier om met vakinhoudelijke vragen en uitdagingen aan de slag te gaan. In onze opleidingen is het daarom een vast onderdeel. We helpen jou en je mede-deelnemers op weg met een uitleg voor een goede intervisiemethode. Maar denk er ook serieus over na om na de opleiding de intervisie in stand te houden. Dat kan natuurlijk met je intervisiegenoten uit de opleiding maar ook met je communicatiecollega’s.

  1. Leg tijdens je opleiding de relatie met jouw werkpraktijk

Vraag je tijdens het lezen van de literatuur en de bijeenkomsten steeds af: hoe doe ik dit in mijn werkpraktijk? Maak voor jezelf direct een vertaalslag naar de werkpraktijk. Zou je dingen morgen al anders kunnen doen? Zo ja, waarom? En zo nee, waarom niet?

  1. Ga aan de slag met een persoonlijk actieplan

En dan is het zover: je hebt je opleiding afgerond. Voor je het weet, gaat de studiestof naar de achtergrond en ga je door als vanouds… Of liever niet? Schrijf dan voor jezelf een persoonlijk actieplan: waar ga je de komende tijd op focussen? Waar zie je uitdagingen? Waar zie je kansen? Wat heb je nodig om het geleerde écht onderdeel te laten zijn van je werkpraktijk?

  1. Geef leren de tijd

Geen tip maar wel een belangrijk punt: leren betekent niet dat je alles in één keer goed moet doen! Sterker nog, leren bestaat voor een groot gedeelte uit vallen en weer opstaan. Leren is het verwerven van nieuwe of het aanpassen van bestaande kennis, gedrag en vaardigheden. Dat duurt soms wat langer dan je zou willen. Wat bij de ene persoon snel gaat, duurt bij de ander wellicht wat langer. Leren doen we namelijk niet allemaal in dezelfde tijd en op dezelfde manier. Gun jezelf de tijd om hetgeen je leert eigen te maken!

  1. Gebruik alle hulplijnen

Leren anno nu is niet stampen en reproduceren. Leren is in beweging zijn. Vallen, opstaan, oefenen. Bij Van der Hilst geloven wij in het gebruik van alle mogelijke hulplijnen. Deze mag je ook gewoon inzetten bij het maken van de opdrachten voor studiepunten. Natuurlijk zijn dat de aangeboden literatuur en de presentaties van docenten, maar denk ook aan internet, een collega, of een mede-deelnemer van de opleiding. Leren is ook kijken naar hoe anderen het doen en dit naar eigen inzicht omvormen. Uiteindelijk bepaal jij zelf wat waardevol, bruikbaar en relevant is.

  1. Laat je niet gek maken

De andere deelnemers in jouw opleidingsgroep hebben allemaal hun eigen leerdoelen en eigen leer- en ontwikkelstijl. Eigenlijk volgt iedereen zijn eigen leerweg. Je vindt steun bij elkaar, maar laat je niet gek maken door de ander. Bij vragen of twijfels, zoek je mentor op. En de ervaring, mening of voorkeur van een ander, hoeft echt niet die van jou te zijn.

  1. Je mag je ergeren

In de opleidingen van Van der Hilst proberen we jou te inspireren, te laten nadenken, soms zelfs te laten twijfelen en een eigen mening te vormen. Wij geloven dat een docent of een boek niet altijd ‘leuk’ hoeft te zijn. Soms mag je je ook gewoon ergeren aan iets of iemand. Vraag je dan wel af: waarom is dat? Waarom doet deze persoon iets met mij? Waarom erger ik mij zo aan dit boek? Natuurlijk proberen we je overall een fijne ervaring mee te geven, maar de mindere momenten horen daar, wat ons betreft, ook bij. Ook dat hoort bij leren en ontwikkelen.

 

Bookmark-_-Tags-Icons-17-01kopie.png
1974
Opgericht
Business-Icons-02-01kopie.png
100+
Specialisten in ons netwerk
Teamwork-Icons-09-01kopie.png
1000+
Ontwikkelde programma’s en adviestrajecten
Education-Icons-04-01kopie.png
10.000+
Geprofessionaliseerde professionals, afdelingen en organisaties