Van der Hilst Communicatie
Jun 28, 2021

Vakantie! Dat betekent zeeën van tijd en ontspanning. Ontspannen doen wij het liefst met de beentjes omhoog– goed ingesmeerd 😉 in de zon met een fijn boek. De ene keer een lekkere weglezer de andere keer een vakinhoudelijk boek.

Om je goed voorbereid de vakantie in te sturen, hier een mix van boekentips van én voor commprofs! Wie weet zit er iets voor op jouw vakantie-lees-lijstje bij!

Ontwerp je levenKickass content voor social mediaDe kracht van StorytellingFanstrategieWerk heeft het gebouw verlatenNow we are talking

 

Beeldenbied teken je boodschapThe soul of a womanOnline InvloedDe jongen,de mol, de vos en het paardHandboek communicatiestrategieVerliefd op Europa

Tips van Marjolein Salari (Communicatiespecialist C)

De kracht van Storytelling, Carmine Gallo
Als je een communicatieadviseur bent die gelooft in de kracht van verhalen, dan is dit echt een must-have! Carmine laat in dit boek, in verschillende hoofdstukken die allemaal een eigen verhaal hebben, zien hoe krachtig Storytelling is. Leest heerlijk en geeft veel inzichten!

Ontwerp je leven, Twan Verdonck
Over richting geven aan je leven zijn al veel boeken verschenen, maar omdat deze ook raakt aan marketing/communicatie leest het (voor mij) heerlijk weg, geeft het veel herkenning en geeft het je gelijk weer ideeën voor je eigen marketing/communicatie. Lekker leesvoer en goed uit te voeren opdrachten!

The soul of a woman, Isabel Allende
Een boek dat eigenlijk bij geen enkele vrouw in de kast mag ontbreken, vind ik. Ik heb het trouwens ook mijn kinderen te lezen gegeven. Dit boek van Isabel Allende geeft een prachtig inzicht in de kracht van vrouwen, wat er allemaal al gewonnen is, maar ook wat er nog te winnen valt en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Verliefd op Europa, Roell de Ram
We kunnen langzaam aan weer op reis, maar gaan dat voorlopig wel op een andere manier doen misschien, bijvoorbeeld door met name in Europa te blijven. Dan is dit boek echt een must-have! Van de foto’s alleen al wil je dolgraag weer op reis en er staan veel prachtige plekken in Europa in, die anders misschien aan je aandacht voorbijgaan!

Tips van Wil Michels (trainer / docent)
Wil laat je graag zelf ontdekken waarom je deze boeken moet lezen:

  • Werk heeft het gebouw verlaten/Jitske Kramer
    Over een hybride werkcultuur en leiderschap op afstand
  • Now we are talking /Frank Weijers
    Deep Democracy in actie
  • Fanstrategie /Wil Michels (weer op voorraad😃!)

Tip van Lilian van Zandbrink (docent)

Beeldenbied/Teken je boodschap-Dagmar Vriends
Het boek dat ik graag in het zomerzonnetje zet dateert voor mij alweer van 4 jaar geleden. Ik kwam op het spoor omdat ik hulp nodig had. Hulp bij het verbeelden van abstracte begrippen die veelvuldig voorkomen in mijn lessen voor de C.
Trends, Issues, Draagvlak, Omgevingsbewust, Beïnvloeden, Belangen, Waarheid en ga zo maar oneindig door. Daar kunnen 'Wij van Communicatie' het heel aannemelijk over hebben (liever niet) óf we zorgen dat het echt duidelijk is (beter).

Dagmar Vriends van Teken je Boodschap bleek mijn uitkomst. Zij leerde mij de kracht en lol van zakelijk tekenen. Naast luisteren, praten en schrijven inmiddels onmisbaar in mijn gereedschapkist.

Tekenen ordent niet alleen het hoofd, het maakt je verhaal of proces ook zo veel meer duidelijk voor de ander. En daar gaat het tenslotte om. Elkaar willen en kunnen begrijpen.

Tip van Marije Mens (trainer / docent)

Kickass content voor social media/ Kirsten Jassies

Ik lees deze op dit moment. Lekker luchtige kost voor de zomer. Inspiratie voor creatief posten!

Tips van Inge van Tol (Marketingcommunicatieadviseur Van der Hilst)

Online invloed (Bas Wouters en Joris Groen)
Een aanrader voor elke communicatieprofessional die zich bezighoudt met digitale communicatie.
Het is Bas en Joris gelukt om op een gestructureerde manier verschillende theorieën, methodieken en modellen uit het vakgebied van sociale psychology, gedragsbeïnvloeding & design samen te voegen tot een zeer praktisch bruikbaar geheel. Aansprekende voorbeelden, begrijpbare en volledige uitleg, checklists, casuïstiek en tips. Wetenschappelijk onderzochte technieken van Kahneman, Cialdini & Goldstein, Fogg, Ariely, Thaler & Sunstein en nog veel meer.

De jongen, de mol, de vos en het paard (Charlie Mackesy)
Voor als je even helemaal wilt ontsnappen naar een andere wereld. Over een bijzondere vriendschap, tussen een jongen en drie dieren. Ontroerend en soms ook grappig.

Handboek communicatiestrategie-Betteke van Ruler
Een van de boeken die de deelnemers aan onze opleidingen vaak noemen als hét boek wat je gelezen moet hebben als communicatieprofessional vol praktische handvatten. Het slaat een brug tussen theorie en praktijk! 

Van der Hilst Communicatie

Inspirende nieuws & blogposts

Mark van Vuuren: Stel een vraag

Mar 22, 2023
Waar begon communicatie voor wetenschapper en docent Mark van Vuuren? Welke 3 geeltjes moet jij volgens hem naast je computerscherm hebben hangen?..
Lees verder

Interne communicatie: we delen onze inspiratiebronnen

Mar 7, 2023
Interne communicatie krijgt bij steeds meer bedrijven aandacht. Zowel in het publiek domein als bij profit organisaties worden middelen, budget en..
Lees verder

Historisch besef, het clubgevoel en de invloed van aanpalende vakgebieden

Feb 7, 2023
Ontwikkelmanager Folkert Reith deelt zijn bevindingen na een paar maanden werken bij Van der Hilst Communicatie: ‘In deze functie en bij deze..
Lees verder

Communicatiever worden als professional, als team of als organisatie?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed dix nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostru exerci tation ullamcorpe.